2017 m. rugsėjo 29 d., penktadienis

Gaivus ir lengvas citrinų pyragas

 Jei gyvenimas tau duoda citriną... Išsikepk pyragą! 


Labas! Šiandien vėl kepam pyragus, kas kartu? Kai norisi kažko saldaus ir ypač greitai, tai labai universalus receptas, skonį galima lengvai keisti -  tai gali virsti obuolių pyragų, uogų, su šokolado gabalėliais, kriaušėmis, riešutais... Jam tinka viskas. Žinoma, tai nėra toks Wow receptas, nuo kurio atima žadą, bet jis labai gelbėja, kai reikia pyrago greitai, o išsikepti gali iš bet ko, nes produktų visada būna namuose. Lengva ir skanu. Su kepimu sugaišite apie 45 minutes, tad kai svečiai jau pakeliui, netgi greičiau negu lėkti į parduotuvę. 
Citrinas mėgstu visur, todėl šį kartą pyragas su jomis. Jis suteikia gerą atsvarą saldumui, tad pats tas prie arbatos puodelio. Kepam?

INGRIDIENTAI
120 g. cukraus
2 kiaušinių
140 ml. aliejaus
190 g. miltų
1 citrinos
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
GAMINIMAS

1. Kiaušinius, cukrų, vanilinį cukrų išplakti iki purios, baltos masės.
2. Supilti aliejų, išmaišyti.
3. Į gautą masę suberti miltus su kepimo milteliais, lengvai išmaišyti iki vientisos masės.
4. Į tešlą sudėti nutarkuotą citrinos žievelę ir išspaustas citrinos sultis. 

KEPIMAS

Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir kepti 25-30 min. Pyragas gražiai pakils, viršus paruduos. Patikrinti mediniu pagaliuku, įsmeigus į vidurį jis turi likti sausas.

PUOŠIMAS

Jei domina puošimas, aš savąjį pyragą apliejau citrinų sulčių, cukraus pudros, kiaušinių baltymo glajumi. Pusę baltymo išplakti su cukraus pudra iki baltumo, supilti citrinos sultis, pagal skonį. Galite įdėti truputėlį maistinių dažų, aš savąjį nudažiau mėtų spalva. Glajų galima daryti ir be kiaušinio -  tik iš cukraus pudros ir citrinos sulčių. Kremas skanus, rūgštokas, ir čia labai tinka. Aš dar apibėriau pyragą kepintais riešutais ir citrinų žievelėmis.


Pyragas yra labai purus, minkštutis, su gaiviu citrinų poskoniu. Susivalgo taip greitai kaip ir iškepa. Pats tas, kai netikėti svečiai jau beldžia į duris.

Saldaus!

JUSTINA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą