2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis

Griliažinis vyniotinis




Labas labas. Kaip Jūs gyvenate? :) Man laikas skrieja taaaaaaip greitai, kad tiesiog nespėju nieko. Na, bet šiandien pagaliau radau tą laisvą vakarą, kada galiu pasidalinti su jumis dar vienu receptu. Šį kartą vėl receptas super paprastas, bet labai skanus. Ir pagaminamas taip greitai, kad spėsite pasiruošti net ir kai netikėti svečiai turi pasirodyti už valandos. Iš tiesų receptą sukurpiau iš to, ką radau namuose, vieną iš tų dienų, kai norisi kažko saldaus. Ir rezultatas tikrai puikus. Pagrindinis skonio akcentas recepte yra žemės riešutų sviestas. Jis tobulai čia tinka.
 P.s. Visi labai skaniai valgo, net ir tie, kurie paprastai žemės riešutų sviesto nemėgsta.  

Ingridientai
Biskvitui:
4 šaukštai miltų
4 šaukštai cukraus
4 kiaušiniai 

Kremui:
250 g. maskarponės sūrio
2-3 šaukštai žemės riešutų sviesto (reguliuokite pagal skonį)
1,5 šaukštai cukraus pudros (taip pat ragaukite kokio saldumo jums norisi)
Karamelizuotų žemės riešutų (receptą jau rašiau Čia )  
 
Papuošimui:
Karamelizuotų žemės riešutų 
2 šaukštai  paruošto kremo
Gaminimas
Biskvitas:
1. Iki purumo išplakame kiaušinių trynius ir cukrų. 
2. Į trynių masę dedame miltus ir gerai išmaišome. 
3. Iki standumo išplakame kiaušinių baltymus ir atsargiai, šaukštu, sudedame į trynių masę. Atsargiai išmaišome. Nepermaišome!
4. Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą skardą, plonai, tolygiai paskirstome per visą skardą. 
5. Kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, iki 15 min., (biskvitas gražiai parusta, neperkepti ir neperdžiovinti! Po 10 min., kepimo biskvitą patikrinkite mediniu pagaliuku, visos orkaitės kepa skirtingai!).
6. Iškepusį biskvitą iš karto, dar karštą, suvynioti ir atvėsinti (atšalusio biskvito nebesuvyniosite, jis sulūžinės).

Kol biskvitas vėsta pasiruoškite karamelizuotus riešutus.

Kremas:
Maskarponę trumpai paplakti elektriniu plaktuvu, arba labai gerai išmaišyti šaukštu, kol maskarponė taps minkštesnė, tepi. Sudėti žemės riešutų sviestą ir cukraus pudrą. Viską išmaišyti.
Vyniotinio surinkimas

Atvėsusį biskvitą išvynioti. Jei kraštai nelygus, juos šiek tiek apipjauti (jei norite drėgnesnio vyniotinio, galite jį šiek tiek sulaistyti su kava). Visą biskvitą ištepti paruoštu kremu, o ant jo berti susmulkintus karamelizuotus žemės riešutus. Vyniotinį vėl suvyniojame, šiek tiek spaudžiant, kad neliktų tarpų. Paruoštą vyniotinį aptepti paliktais 2 šaukštais kremo, o ant viršaus berti likusius karamelizuotus žemės riešutus. 
Ir viskas! Puikus desertas paruoštas :) Saldaus!



 Justina


1 komentaras: