2017 m. rugsėjo 15 d., penktadienis

Labai šokoladinis obuolių pyragas

Kai obuolių pilni sodai, tai jau reiškia, kad atėjo obuolių pyragų sezonas! Ir nors obuolių pyragai tikrai nėra patys mėgstamiausi, bet rudens niekaip negaliu įsivaizduoti be jų ir švelnaus cinamono aromato virtuvėje. Karštos arbatos puodelis ir pyragas lietingą dieną. Ar gali būti jaukiau ir rudeniškiau?

Kad tokią jaukią ir rudenišką akimirką praleistumėt ir Jūs, noriu pasidalinti tikrai vertu dėmesio obuolių pyrago receptu. Šokoladas mano silpnybė, tad  žinoma, kad pyragas ŠOKOLADINIS! O čia maloniai susipina cinamono, obuolių ir sodrus šokolado skonis.


INGRIDIENTAI
  • 200 g. sviesto
  • 200 g. cukraus 
  • 200 g. miltų
  • 4 kiaušinių 
  • 200 g. juodojo šokolado (kuo daugiau proc. kakavos šokolade, tuo geriau. Aš naudoju vieną 72 proc., kitą 50 proc.)
  • 5-6 didelių obuolių 
  • 50 g. kakavos miltelių
  • 1-2 šaukšteliai cinamono 
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • Pakelis vanilinio cukraus
GAMINIMAS

1. Kartu ištirpinti sviestą ir šokoladą. Atidėkite, kad atvėstų.
2. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.
3. Kitame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi ir vanile, kol masė taps balta ir be cukraus kristalėlių.
4. Į kiaušinių masę suberti miltus su kepimo milteliais, cinamoną, kakavą. Išmaišyti.
5. Į gautą masę supilti tirpintą šokoladą ir sviestą. Išmaišyti.
6.  Galiausiai į paruoštą tešlą suberti pjaustytus obuolius, permaišyti (gali pasirodyti, kad obuolių yra per daug, o pačios tešlos per mažai, tačiau viskas gerai, obuoliai šiek tiek sukeps, o tešlos yra tikrai daug).

KEPIMAS

Sukrėsti gautą masę į kepimo skardą (ištepkite aliejumi arba naudokite kepimo popierių). Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, apie 45-60 min, priklausomai nuo pasirinktos skardos dydžio ir būsimo pyrago storio. Tad patikrinkite mediniu pagaliuku, ir neperkepkite, pyragas turi būti šiek tiek drėgnas. Pyragas gaunasi tikrai didelis, o suvalgomas akimirksniu!







Iš pradžių norėjau pyragą papuošti ir padaryti išvaizdų, tačiau jam dar nebaigus kepti, visi pradėjo sukti ratus aplink orkaitę su klausimais ,,ar dar neiškepė?", tad tos mintys apie puošimą išgaravo. O ir pačio pyrago pusė buvo suvalgyta dar karšto. Tad, neliko ir ko puošti. Tiesa, aš labiau mėgstu ir visada pyragus atvėsinu prieš patiekiant. Na, bet šį kartą visi buvo labai nekantrūs. Tačiau šiam pyragui tinka būti valgomam ir karštam, prie jo tada ypač tinka ledai. Nors man skaniau valgyti jį kitą dieną, tada pasijaučia tikrasis skonis. 
O pats pyragas tikrai skanus, sodraus šokolado skonio, su šiek tiek rūgštelės nuo obuolių. O dar tas cinamono kvapas! 
Tikrai vertas dėmesio, tad kol obuoliai soduose dar nesibaigė, bandykite! Saldaus! 

JUSTINA

3 komentarai:

  1. O! Nė pati nenumaniau, bet būtent tai, ko ir reikėjo. Vis ateidavo mintis apie pyragų kepimą, bet bendriko sąlygomis pritingėdavau (vis tik nėra kur maišyt tešlos - teks naudotis puodu), bet dabar... Jau žinau, kuo kvepės visas aukštas. Atrodo puikiai.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū! Tikrai, visas bendrabutis pavydės! Skanaus :)

      Panaikinti
    2. Cha! Tą pačią dieną ir išsikepiau. Teko dalintis..
      Žiauriai paprastas, bet nuostabus šokolado ir obuolių derinys.

      Panaikinti