2020 m. sausio 19 d., sekmadienis

Minkštos ir drėgnos bandelės su kokosų įdaru/aguonų įdaru


Labas labas! Didžiulio susidomėjimo sulaukė šios bandelės, tiek internete, tiek realybėje, taip išgirtų ir akimirksniu iššluotų bandelių ko gero tikrai nėra buvę. Ir kaip bebūtų keista, neatsirado nei vieno, kuriam butų nepatikę. Šįkart pasidalinsiu mielinės tešlos receptu ir dviems pertepimais, kurį gaminti ar gaminti abu  - pasirinksite jūs. Tik turėkite galvoje, kad jeigu norite daryti abu įdarus, didinkite atitinkamai ir tešlos kiekį.
Viskas, kas yra su kokosu - man nerealiai patinka. O šios bandelės užkariavo visų ragavusių skonio receptorius. Na, tikrai tobulos (o tobulomis nevadinu praktiškai nieko), ypač drėgnos, minkštos ir tas kokosų aromatas...Dieviška!

Su tešla yra ką nuveikti, bet rezultatas puikus, tad savaitgaliui pasiskaninti idealiai tinka. 
Pagal receptūrą gaunasi 10 bandelių.

INGRIDIENTAI
Mielinė tešla:
  • 300 g. miltų
  • 50 g. sviesto
  • 45 g. cukraus
  • 145 g. pieno
  • 15 g. šviežių mielių (arba 5 g. sausų mielių)
  • žiupsnelis druskos
 Papuošimas:
  • 100 g. šokolado (naudokite mėgstamą) 
Pertepimai:

1 variantas. KOKOSINIS ĮDARAS
  • 100 g. kokoso drožlių
  • 250 g. pieno
  • 170 g. cukraus
  • 30 g. kondensuotas pienas
2  variantas. AGUONŲ ĮDARAS
  • 100 g. aguonų
  • 40 g. razinų
  • 70 g. cukraus (pagal skonį)
  • 50-60 g. kondensuoto pieno
TEŠLOS GAMINIMAS
  1. Mieles ištrinti su cukrumi, kol išsileis. Įpilti į jas ketvirtadalį ŠILTO pieno, įberti šaukštą miltų ir išmaišyti. Gautos masės viršų vos vos pabarstyti miltais. Mielių masę uždengti ir pastatyti šiltai, kad pakiltų (apie 10-15 min.) ir pasidarytų putų konsistencijos.
  2. Kai mielės pakyla, supilti jas į miltus (pasilikite 2-3 šaukštus miltų minkymui, kad neperkietinti tešlos), pamaišyti.
  3. Į mielių-miltų masę pilti likusį ŠILTĄ pieną, su ištirpinta druska, cukrų, išmaišyti.
  4. Į masę supilti ŠILTĄ (svarbu ne karštą) IŠTIRPINTĄ sviestą ir viską gerai išmaišyti. Masė pasidarys kibi, pradėti minkyti rankomis vis dedant (jeigu trūksta ir kimba prie rankų) likusius miltus.
  5. Minkyti tešlą iki vientisos, minkštos ir nekimbančios prie rankų masės. Masė turi būti minkšta, bet nesivelti prie rankų.
  6. Užminkytą tešlą dėti į dubenį, aptepti šiek tiek aliejumi, uždengti rankšluostuku ar maistine plėvele ir palikti šiltai apie 30 min, kad pakiltų ir tešlos tūris padidėtų kelis kartus.
  7. Kai tešla pakyla, ją perminkyti išleidžiant susikaupusias dujas. Nuo perminkymo  bandelės bus žymiai minkštesnės. Tešlą vėl uždengti ir šiltai kildinti iki 1 val.
KOKOSINIO ĮDARO GAMINIMAS
  1. Pieną, kokoso drožles, cukrų supilti į puodą ir kaitinti kol masė sutirštės (apie 15 min.). Nuolat maišykite, kad masė neprisviltų. 
  2. Nukelti nuo ugnies ir atvėsinti prieš naudojimą.
GAMINIŲ FORMAVIMAS
  1. Pakilusią tešlą iškočioti į stačiakampį.
  2. Tešlą aptepti su kondensuotų pienu (plonai).
  3. Ant ištepto tešlos lakšto dėti pagaminta kokosų įdarą ARBA berti aguonas, cukrų ir razinas (jeigu dedasi aguoninis įdaras, tai viršų dar paglaistyti su kondensuotu pienu). Vieną tešlos kraštą (apie 1,5 cm.) palikti neužteptą įdarais.
  4. išteptą tešlą susukti kaip vyniotinį, gerai užspaudžiant siūlę, kad vyniotinis neatsidarytų kepimo metu.
  5. Vyniotinį supjaustyti į lygias 10 dalių ir dėti į skardas (kad įdaras ,,žiūrėtų" į šonus) ir bandelės viršų šiek tiek paspausti delnu, kad šonai šiek tiek išslystų. Prieš kepimą, bandeles bent 10 min. palaikyti, kad pakiltų!
  6. Bandeles dėti kepti į 185 C orkaitę ir kepti apie 10-15 min. Stebėkite. Kai bus švelniai rusvos spalvos - bandelės iškepusios.



BANDELIŲ PAPUOŠIMAS
  1. Ant vandens garų išsitirpinkite šokoladą. Prie kokosinių man labiausiai tinka baltas šokoladas, prie aguoninių - juodas.
  2. Imkite po vieną bandelę ir atsargiai šaukšteliu arba šepetėliu aptepkite bandelių viršų. 
  3. Prieš valgant palaukite, kol šokoladas sustings (galite trumpai palaikyti šaldytuve). 


SALDAUS!

Kas nubalsavote Instagram'e už receptą, tai štai, jį ir gaunate, dabar lauksiu jūsų komentarų apie bandeles ar patiko, ar pavyko? Galite rašyti instagrame (@kniustyte), ar tiesiog čia, pasidžiaukime rezultatais kartu! O man be galo smalsu, kaip jums sekasi gaminti :)


JUSTINA

2 komentarai:

  1. Dažniausiai antrą kartą tą patį receptą labai retai kada pakartoju, nu bet tos bandelės ypač su kokosais, sužavėjo. Labai smagu, kad pati blogerė pasidalina šiais receptais. jau laukiu kito sekmadienio, kad vėl galėčiau kept :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Smagu, kad patiko! Sėkmingų ir kitų kepinių! <3

    AtsakytiPanaikinti