2016 m. rugpjūčio 4 d., ketvirtadienis

Kelionės: Milišiūnų ūkis ir avienos degustacija

Biržų rajone, visai netoli Butautų dvaro, Dvargalių kaime įsikūręs J. Milišiūno ūkis. Tas ūkis ypatingas tuo, jog jame galima rasti 1700 - 2000 avių (skaičius visuomet svyruoja). Be viso to, priežastis, kodėl ten vykome - norėjome paragauti avienos. Išties, skamba ne kaip ar ne? Bet žmogus yra žmogus... Jei ne mes, tai kažkas kitas...
Aš, asmeniškai, avienos dar nebuvau ragavusi, o gal buvau, bet neatsimenu ;D 

Taigi, mums ūkio šeimininkė papasakojo apie pačias avis, kaip jos kerpamos ir pan. Minusas tas, kad mūsų nevedė nei prie ganyklų, nei į kokį tvartą. Aišku, kažkas gal tik apsidžiaugė, jog viskas praėjo taip ,,švariai", bet man kažkaip norėjos daugiau to kaimo ,,kvapo'' pajausti. Nes pasakojimai lieka pasakojimais, o pamatyti, paliesti, pajausti yra žymiai geriau.


Tad, to daugybės avių mes nematėm... Na, jos ganės ten toliau, bet link jų nepriėjom, užtat, prie pat didžiulių palapinių, ganėsi kelios retos avys.



Jos tokiais rudais snukučiais. Prie jų ir vyko visas veiksmas. O šalia jų, stūkso tokios palapinės. Matot, koks debesis? Išties, oras buvo prastas, kaip ir visa ši vasara.


Kai įėjome į tą palapinę - nustebome, jog viduje taip gražu. Mūsų laukė didžiulis papuoštas stalas. (Mūsų buvo apie 30). 

Visa ,,palapinės" siena prikimšta vilnos, užtat viduje buvo labai šilta, gera ir jauku. Netgi tas vilnos kvapas visai pakenčiamas. Ir kaip matote, visa siena nukabinėta pliušinėmis avytėmis. 


Štai kaip atrodė lubos:


Pats stalas padengtas labai tvarkingai, štai kokios linksmos servetėlės su avytėm:


Valgėme viską, kas susiję su avytėm - pirmiausia, šalti avienos užkandžiai (vyniotiniai, dešrytė, paštetas), vėliau ragavome labai skanios avienos sriubos ir jau po jos buvome labai sotūs. O galiausiai, degustavome avienos šašlykus... Ir kas norėjo, galėjo paragauti avies pieno. Aš tuo kažkaip nesusigundžiau :D 

Žodžiu, valgėme tikrai daug. Viskas vienam žmogui kainavo 10 e. Sakyčiau, lyg būtume nuėję į gerą restoraną :)
Viskas tikrai šaunu, gražu, tik norėjos, ne tik valgyti, bet ir daugiau prie avyčių prisiliesti. O šiaip, visus tikrai kviečiu, nes su gera draugų kompanija, tikrai galite gerai praleisti laiką. Beje trukmė, su nuvažiavimais (nuo Biržų) su degustacija mums užtruko apie 3 val. Taigi, paaukoti pusę dienos tikrai teks.

Ir pabaigai:




Geros dienos!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą