2016 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Akvilina Cicėnaitė. Niujorko Respublika

Vis labiau stengiuosi susipažinti su lietuvių rašytojais. Viena iš jų - Akvilina Cicėnaitė. Šios autorės knyga ,,Niujorko respublika" 2014 metais tapo ,,Almos litteros" surengto jaunimo literatūros konkurso nugalėtoja. Būtent todėl, ši knyga ir patraukė mano akį.




Ir visgi, daugelis sako, jog tai knyga ne tik jaunimui, bet ir suaugusiems, o gal vis dar neužaugusiems suaugusiems, kurie su malonumu nusikelia į jaunystę, tuos laikus, kuomet patyrė savo pirmąją meilę...

Cituoju trumpą knygos pristatymą:

,,Tai pasakojimas apie dvi seseris, du brolius, jų draugus ir skirtingus jų likimus. Apie Vilnių, paukščius, pirmąją meilę ir pirmuosius nepriklausomybės metus. Apie dideles permainas. Ir Niujorko respubliką, apie kurią žino tik Beatričė su Oskaru."

Tai išties lengvas, gražus romanas apie kasdienį gyvenimą, socialines problemas, istorijos vingius, santykius ne tik tarp draugų, bet ir šeimos rate. Gražu tai, jog romane žmonės palyginami su paukščiais, tad skaitytojui leidžiama pasijusti jaunuoju ornitologu. Tai romanas su gražiais palyginimais, jausmų sūkuriais ir kova ne tik su aplinkiniu pasauliu, bet ir su savimi. Taip pat, minima kova dėl Nepriklausomybės - kuri mums ypatingai svarbi.


Gera skaityti geras knygas. Išties, greitai persiskaitė, užteko tik dviejų prisėdimų. Iš 10 duočiau 7 - 8 balus. ( Vien todėl, kad man sunku įtikti, juk perskaičiau tūkstančius knygų).

Kaina ~ 4.46 e.   Ši knygelė pas mane atkeliavo iš bibliotekos. 

Daugiau apie autorę galite perskaityti čia :) Tai jau penktoji autorės knyga.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą