2017 m. spalio 6 d., penktadienis

Sabaa Tahir. Deglas naktyje


Kaip gyvenate mielieji? Ar jau susidraugavote su šaltuku? Šiandien aš norėčiau Jums pristatyti dar vieną perskaitytą knygą, kurią kramčiau išties ilgai. 
Ir tai yra knyga - Sabaa Tahir ,,Deglas naktyje". Tai jau antroji dalis. Pirmoji - ,,Žarija pelenuose", kurią aprašiau čia. Galiu pasakyti, kad pirmoji knygos dalis skaitėsi daug lengviau ir įdomiau. O štai ,,Deglas naktyje" jau skaitėsi sunkiau - knygoje daug daugiau fantastikos elementų, daugiau veiksmo, bėgimo, pasipriešinimo, išgyvenimo, kraujo... O knyga tikrai stora, net 472 puslapiai! Tad skaičiau tikrai ilgą laiką!
Kitą vertus - knygos istorija tikrai įdomi ir negirdėta. Ji vergė. Jis - karys. Jų draugystė - uždrausta. 
Šioje antroje dalyje pasakojama kaip Laja ir Elijas bėga nuo Komendantės. Tačiau nuo jos pabėgti neįmanoma. Ji suranda jaunuolius, tačiau mirtinai užnuodija savo sūnų Eliją ir pasmerkia jį mirti. Lajai tenka tikras drąsos išbandymas - visi miestelėnai jų ieško, tačiau jie turi nepastebimi patekti į Kaufo kalėjimą ir išgelbėti iš ten Lajos brolį. 


Be viso to, prie jų komandos prisideda ir Lajos draugas raudonplaukis gražuolis Kinanas bei jos virtuvės draugė Izė. Lają vėl gyvenimas priverčia rinktis tarp šių dviejų didvyrių. Tačiau, kas man kiek nepatiko ir pasirodė nelogiška, tai jog Kinanas, pasirodo buvo Nakties nešėjas!!!!! Aš žinau, kad jūs nieko dabar nesuprantat, jei neskaitėt šios knygos, tačiau, supaprastinus, Kinanas - vaikinas, pasirodo buvo tik kažkoks vaiduoklis... :D
Gaila, kad visgi jis kaip dūmas ėmė ir išgaravo, o dar tapo taip staiga neigiamu veikėju... Hmmm... visokių minčių kilo perskaičius šią knygą, tik, ačiū Dievui viskas visai laimingai baigėsi, tik man vis vien knyga liko be pabaigos! Mačiau, google, kad yra ir trečioji dalis, tai laukiu laukiu laukiu! O knyga tikrai įdomi, paaugliška, daugiau fantastinė ir kupina nesibaigiančios įtampos! 

Taip pat turbūt jau pastebėjot nerealią rožių puokštę! Negalėjau nepasidalinti šiuo grožiu su jumis... Puokštė tikrai nepakartojama, tiesiog, be progos... Juk mylėti žmogų reikia kasdien, ar ne? O knyga ir apie meilę...

GABRIELĖ

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą