2017 m. spalio 19 d., ketvirtadienis

Tobulos bandelės su aguonomis

Man tikrai prasidėjo mielinių kepinių etapas, na bet ruduo ar žiema visada tokia. Vasarą visai bandelių nesinori, o štai kai lauke šalčiau, taip ir pradedu svajoti apie šviežias, minkštutes bandeles. Nors daug ką atbaido mieliniai gaminiai, nes lyg ir ilgesnis procesas, bet iš tiesų nors ir gaminimas ilgesnis, bandelės iškepa labai greitai. Tad porą valandų ir kvapnios bandelės jau garuoja ant stalo.

INGREDIENTAI

TEŠLA (12 bandelių):
330 g. miltų
35 g. kiaušinio
60 g. cukraus
60 g. sviesto (tirpinto ir šilto)
20 g. šviežių mielių
100 ml. pieno (šilto)
60 ml. vandens (šilto).

ĮDARAS
2-3 v. š. kondensuoto pieno
60 g. aguonų (dėkite pagal skonį)
Pakelis vanilinio cukraus
Šiek tiek razinų

PUOŠIMAS:
50 g. šokolado (tirpinto)
Šiek tiek perlinio cukraus

PARUOŠIMAS

1. Mieles išmaišyti su trupučiu (~šaukštu) cukraus. Supilti dalį pašildyto pieno ir vandens, dėti porą šaukštų miltų ir pamaišyti iki vientisos masės. Viršų šiek tiek pabarstyti miltais ir palikti šiltai, kad pakiltų (~10 min.).

2. Imam didelį dubenį, dedame miltus, į jį supilamas mielių mišinys, išmaišoma, supilamas likęs pienas ir vanduo (šilti), su jame ištirpintu cukrumi ir druska, dedamas kiaušinis. Pamaišome, ir pabaigoje supilamas tirpintas, šiltas sviestas. Išminkyti iki vientisos tešlos. Tešla vėl paliekama šiltai, kad pakiltų.

FORMAVIMAS

Pakilusi tešla iškočiojama į stačiakampį. Jį aptepame kondensuotu pienu (negausiai, nes kitaip pradės bėgti), apiberiame viską aguonomis, vaniliniu cukrumi ir pabarstome razinomis. Tada suvynioti paruoštą tešlą į vyniotinį ir supjaustyti vienodais gabalėliais (gaunasi apie 12 vnt).  Gautas bandelės sudedame į skardą (iškloti kepimo popieriumi arba ištepti aliejumi), ir skardoje dar palikti 10 min, kad šiek tiek pakiltų. Pakilusios bandelės kepti 200 laipsnių orkaitėje, 15 min.

Iškepusias bandeles atvėsinti, aptepti tirpintu šokoladu bei pabarstyti perliniu cukrumi.





Saldaus!

JUSTINA



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą