2018 m. lapkričio 13 d., antradienis

Kokosiniai sausainiai




Kokosas. Vienas skaniausių riešutų ir be galo mėgstu viską, kas su kokosais. Tiek maisto produktus, saldumynus, tiek kosmetikos priemones kvepiančias jais. Todėl ir sausainius kepsime šiandien su jais. Tai ne tik patys skaniausi sausainiai, bet ir vieni lengviausiai pagaminamų.

Pradžioje, juos kepiau kiekvieną savaitę. Paskui kurį laiką buvau juos primiršusi, nekepiau ko gero daugiau nei metus. Ir išties be reikalo. Nes jie tobuli.
O man dar ir šiek tiek nostalgiški. Kodėl? Tai buvo vienas pirmųjų mano kepinių nuvedusių į virtuvę. Ir tada virtuvę pamilau. Ir jau nebeišeinu.
Tad suprantama, šie sausainiai jau turi kone 10 metų ,,stažą". Ir nusipelnė didžiausių aplodismentų ir komplimentų.

INGREDIENTAI

300 g. kokoso drožlių
60  g. kvietinių miltų
200 g. cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
4 vnt. kiaušinių baltymų
mažas žiupsnelis druskos

GAMINIMAS

Į metalinį puodą ar dubenį supilti kiaušinių baltymus, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir išmaišyti, kad susijungtų su kiaušiniu. Gautos masės dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu ir kaitinti nuolat maišant, paplakant (tik šakute arba šluotele, mikserio nereikia). Masę nuo garų nukelti tik tada, kai ji sušils, pasidarys kreminės spalvos, ištirps visas cukrus. Į gautą masę supilti kokoso drožles, sumaišytas su miltais. Viską gerai išmaišyti ir dėti į šaldytuvą (bent 30 min), kad atvėstų.

Iš atvėsusios masės rankomis formuojami burbuliukai (rankas kartas nuo karto sudrėkinti vandeniu), arba formuoti juos šaukšteliu. Burbuliukus dėti tiesiai į kepimo skardą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai pagelsta, paruduoja. Tik neperkepinti per daug, nesudeginti.

Iškepusius sausainius prieš valgant pilnai atvėsinkite - tada jie skaniausi, traškesni.
Jeigu norite sausainukus puošti, labai gražu ir skanu, šiek tiek paglaistyti baltu ar juodu šokoladu. Labai tinka. 



JUSTINA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą