Kokosas.
Vienas skaniausių riešutų ir be galo mėgstu viską, kas su kokosais.
Tiek maisto produktus, saldumynus, tiek kosmetikos priemones kvepiančias
jais. Todėl ir sausainius kepsime šiandien su jais. Tai ne tik patys
skaniausi sausainiai, bet ir vieni lengviausiai pagaminamų.
Pradžioje,
juos kepiau kiekvieną savaitę. Paskui kurį laiką buvau juos primiršusi,
nekepiau ko gero daugiau nei metus. Ir išties be reikalo. Nes jie
tobuli.
O man dar ir šiek tiek nostalgiški. Kodėl? Tai buvo vienas pirmųjų mano kepinių nuvedusių į virtuvę. Ir tada virtuvę pamilau. Ir jau nebeišeinu.
Tad suprantama, šie sausainiai jau turi kone 10 metų ,,stažą". Ir nusipelnė didžiausių aplodismentų ir komplimentų.
INGREDIENTAI
300 g. kokoso drožlių
60 g. kvietinių miltų
200 g. cukraus
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
4 vnt. kiaušinių baltymų
mažas žiupsnelis druskos
GAMINIMAS
Į
metalinį puodą ar dubenį supilti kiaušinių baltymus, cukrų, vanilinį
cukrų, druską ir išmaišyti, kad susijungtų su kiaušiniu. Gautos masės
dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu ir kaitinti nuolat
maišant, paplakant (tik šakute arba šluotele, mikserio
nereikia). Masę nuo garų nukelti tik tada, kai ji sušils, pasidarys
kreminės spalvos, ištirps visas cukrus. Į gautą masę supilti kokoso
drožles, sumaišytas su miltais. Viską gerai išmaišyti ir dėti į
šaldytuvą (bent 30 min), kad atvėstų.
Iš atvėsusios masės rankomis formuojami burbuliukai (rankas kartas nuo karto sudrėkinti vandeniu), arba formuoti juos šaukšteliu. Burbuliukus dėti tiesiai į kepimo skardą ir kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 15-20 min., kol gražiai pagelsta, paruduoja. Tik neperkepinti per daug, nesudeginti.
Iškepusius sausainius prieš valgant pilnai atvėsinkite - tada jie skaniausi, traškesni.
Jeigu norite sausainukus puošti, labai gražu ir skanu, šiek tiek paglaistyti baltu ar juodu šokoladu. Labai tinka.
JUSTINA
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą