2018 m. lapkričio 5 d., pirmadienis

Nauji skaitiniai


Sveikos divos! Pagalvojau, jog senokai nerašiau apie naujas knygas savo knygų lentynoje. Nors jų ir nėra ypač daug, tačiau norėčiau jums papasakoti apie jas. Nes knygas labai labai myliu, jos visada randa vietą mano namuose. O jų pas mane - visokių, nuo fantastinių iki autobiografinių.
Knyga, kurią matote nuotraukoje, yra Betty Mahmoody & William Hoffer ,,Tik su dukra". Tai knyga, kurią gavome dovanų per vestuves (kaip ir dar kelias). Mes neprašėme dovanoti knygų, tačiau, kiti norėjo kiekvienam iš mūsų padovanoti kažką savito, atsiminimui. Taigi, labai apsidžiaugiau, jog gavome būtent šią knygą, nes jau esu ją skaičiusi ir man ji labai patiko, nors skaičiau dar būdama mokyklinukė. Kiek pamenu, knyga mane labai sukrėtė ir tikrai palietė. Tad nekantrauju atnaujinti prisiminimus ir perskaityti dar kartą. Kam neteko skaityti šios knygos, tai knyga apie amerikietę ištekėjusią už iraniečio. Istorija prasideda nuo to, kad sutuoktiniai kartu su 4 metų dukrele atvyksta į Iraną. Tačiau paviešėjus ir norint sugrįžti namo į JAV, tai tampa nebeįmanoma - merginos tampa vyro/tėvo kalinėmis. Tačiau jos pasiruošę pabėgti. 


Dar viena vestuvių dovana - Kristinos Sabaliauskaitės ,,Silva rerum". Šią knygą taip pat buvau kadaise skaičiusi, bet visiškai neatsimenu, nei istorijos, nei siužeto. Man atrodo, skaičiau dar visai jauna, tad nelabai ką supratau. Tad noriu susidraugauti su šia knyga iš naujo, juk ši knyga viena geriausių Lietuvoje iš lietuvių autorių. ,,Silva Rerum" - lotyniškai reiškia ,,daiktų miškas" ir tai yra bajorų šeimos knyga perduodama iš kartos į kartą. Darosi įdomu!


Šekspyro ,,Sonetai" taip pat atsidūrė mano knygų lentynoje po vestuvių. Kam gali nepatikti Šekspyras? Juk tiek posmų meilei aprašyti! O ir kartais smagu paskaitinėti poeziją.


Visada norėjau perskaityti Šventąjį raštą, tiesiog dėl įdomumo. Gal ir pasirodys keista, tik nežinau, kada tai padarysiu, nes jis turi 2677 puslapius. Bet galbūt ilgiems žiemos vakarams bus kaip tik? Išties, kiek daug paslapčių ir labai gerai žinomų gyvenimo tiesų slypi šioje knygoje...


Veronica Roth ,,Lajalioji". Labai ilgai laukiau, kol galėsiu Divergentės trečiąją dalį nusipirkti su nuolaida, kadangi knygų kainos dabar siaubingai išpūstos. Džiaugiuosi, kad knygą Justė rado knygų mugėje ir ji tekainavo 4 eur. Kadangi, tai jau paskutinė trilogijos dalis, joje pasakojama apie tolesnius Tričės nuotykius ir gyvenimą už tvoros. Tačiau ir ten pasaulis, anaiptol ne tobulas, tad merginai vėl reikia apsispręsti, nors tai atrodo neįmanoma. 


Dar viena knyga, kurią įsigyjau tik už 4 eur. Pegaso knygyne. Tai Erikos Umbrasaitės ,,Vienos krūties istorija". Labai sudomino tai, jog šioje knygoje yra dvi knygos vienoje. Ir taip pat, jog pasakojimas apie žmogų, ištrūkusį iš vėžio gniaužtų, tačiau į viską žvelgiantį su optimizmu ir humoru. Kiek teko girdėti, knyga labai įtraukianti ir sukelianti šypseną, tad pažiūrėsim!


Štai tokios naujos knygos mano lentynoje. Atrodo, skaitymo turiu labai toli į priekį! 


Gabrielė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą