Yra žmonės, kurie pro bet kokius riebius gaminius apeina ratu, ir esu aš, kur kuo riebiau, tuo skaniau. Na nežinau, spurgos man silpnybė. Ir niekada vienos nepakanka. O jeigu dar su glaistais...
Vienintelis mielinių spurgų minusas, kad suvalgyti reiktų visgi per porą dienų, nes pastovėjusios tampa kietokos ir nebe tokios skanios. Bet pliusas tas, kad jos tokios skanios, kad kažin ar sekančiai dienai Jums jų liks!
INGREDIENTAI
400 g. miltų;
20 g. cukraus (jei norite saldžiau, ar valgysite be glajaus, galite šiek tiek didinti cukraus kiekį);
3 kiaušinių tryniai;
50 g. sviesto;
200 g. pieno;
15 g. šviežių mielių;
Žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS
Mieles, cukrų ir dalį šilto pieno sumaišyti ir palikti apie 15 min. šiltai, kad mielės suaktyvėtų. Suaktyvintas mieles supilti į dubenį su miltais, sumaišyti, dėti trynius, likusį pieną, druską. Viską sumaišyti. Pabaigoje supilamas tirpintas sviestas. Užminkoma tešla ir padedama šiltai, kad pakiltų (apie 1 val.). Pakilusi tešla iškočiojama ir formele išspaudžiami apskritimai. Jeigu norite amerikietiško stiliaus spurgų, tada išspaustame apskritime išspauskite dar vieną, nedidelę skylutę centre. Paruoštos spurgos, dar šiek tiek pakildinamos ir verdamos įkaitintame aliejuje. Svarbu, spurgų nepervirti, jos turi būti šviesiai rudos spalvos, vidus minkštas, ne lipnus.
Išvirusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų riebalų perteklių. Atvėsusias spurgas galite puošti šokoladais, glajais, įdaryti džemais. Fantazuokite ir kurkite!
Saldaus!
JUSTINA
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą