2018 m. vasario 26 d., pirmadienis

Spurgos. Spurgos. Ir dar kartą SPURGOS

Yra žmonės, kurie pro bet kokius riebius gaminius apeina ratu, ir esu aš, kur kuo riebiau, tuo skaniau. Na nežinau, spurgos man silpnybė. Ir niekada vienos nepakanka. O jeigu dar su glaistais...


Todėl noriu su Jumis pasidalinti senu, laiko patikrintu receptu, iš kurio išeina burnoje tirpstančios mielinės spurgos. Tai universalus receptas, nes galite gaminti tokias, kaip šį kartą maniškės - su skyle. Arba gaminti vientisas, apvalias ir įdaryti džemu ar kitokiu įdaru - patikėkit, mažai kas atskirs ar tai pirkta parduotuvėje ar kepta namuose. Na tik Jūsų bus skanesnės!
Vienintelis mielinių spurgų minusas, kad suvalgyti reiktų visgi per porą dienų, nes pastovėjusios tampa kietokos ir nebe tokios skanios. Bet pliusas tas, kad jos tokios skanios, kad kažin ar sekančiai dienai Jums jų liks! 

 INGREDIENTAI

400 g. miltų;
20 g. cukraus (jei norite saldžiau, ar valgysite be glajaus, galite šiek tiek didinti cukraus kiekį);
3 kiaušinių tryniai;
50 g. sviesto;
200 g. pieno;
15 g. šviežių mielių;
Žiupsnelis druskos.

GAMINIMAS

Mieles, cukrų ir dalį šilto pieno sumaišyti ir palikti apie 15 min. šiltai, kad mielės suaktyvėtų. Suaktyvintas mieles supilti į dubenį su miltais, sumaišyti, dėti trynius, likusį pieną, druską. Viską sumaišyti. Pabaigoje supilamas tirpintas sviestas. Užminkoma tešla ir padedama šiltai, kad pakiltų (apie 1 val.). Pakilusi tešla iškočiojama ir formele išspaudžiami apskritimai. Jeigu norite amerikietiško stiliaus spurgų, tada išspaustame apskritime išspauskite dar vieną, nedidelę skylutę centre. Paruoštos spurgos, dar šiek tiek pakildinamos ir verdamos įkaitintame aliejuje. Svarbu, spurgų nepervirti, jos turi būti šviesiai  rudos spalvos, vidus minkštas, ne lipnus. 

Išvirusias spurgas dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad jie sugertų riebalų perteklių. Atvėsusias spurgas galite puošti šokoladais, glajais, įdaryti džemais. Fantazuokite ir kurkite!



Saldaus!

JUSTINA


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą