2018 m. vasario 5 d., pirmadienis

Sniego kamuoliukai - šokoladiniai sausainiai

Kartais iki laimės reikia visai nedaug - tik šokoladinio kąsnelio ir kvapnios kavos puodelio. Ir bent akimirkai visos problemos pasimiršta... Tai leiskime sau šiek tiek užsimiršti ir skirti laiko sau. Pabūti su savo mintimis. Pasvajoti. Nes ar per skubėjimą kartais nepamirštat tų mažų, bet tokių malonių nuodemių?
Visos dietos palauks. Tikrai. 




Šie sausainiai puikaus, ryškaus, labai šokoladinio skonio, šiek tiek traškūs, ir be abejo - labai žavingi. Ar sudėtingi? Tikrai ne. Tešlą pagaminti užtruksite apie 10 minučių, vienintelis dalykas, kad tešlą reikia atšaldyti, tad geriausia tešlą užsiminkyti iš vakaro, padėti į šaldytuvą, ir kitą dieną sausainukus išsikept. Tad bėgam į virtuvę!


INGREDIENTAI


Iš šio kiekio išeina apie 500 g. kvapnių, burnoje tirpstančių sausainukų. 

                150 g. miltų;
                115 g. cukraus;
                50 g. šokoladinės kakavos (labai gerai tinka ir Beatos tamsi kakava);
                2 vnt. kiaušinių;
                55 g. sviesto (kambario temperatūros, minkšto);
                7 g. kepimo miltelių;
                3 g. malto cinamono;
                4 g. vanilinio cukraus;
               50 g. cukraus pudros;
               Žiupsnelis druskos. 

GAMINIMO EIGA

1. Dubenyje sumaišyti persijotus miltus, kakavą, kepimo miltelius, cinamoną.
2. Kitame dubenyje, iki baltumo, išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
3. Į išsuktą sviestą įmušti kiaušinius, viską gerai išplakti.
4. Į gautą masę suberti sausų produktų mišinį ir viską gerai išmaišyti, pabaigti minkyti rankomis. Jei tešla labai limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų. Tešlos ilgai neminkykite, kad ji nespėtų sušilti.
5. Tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir padėtį į šaldytuvą bent kelioms valandoms (aš palieku per naktį, tešla labai gerai atšąla, o kitą dieną labai greitai išsikepa ir sausainukai garuoja ant stalo).
6. Atšaldytą tešlą galima pradėti formuoti. Imti po nedidelį gabalėlį tešlos (pats tas sausainukus formuoti po 8 - 10 g.), suapvalinti ir gausiai apvolioti cukraus pudroje. Kuo daugiau pasidengs cukraus pudra, tuo gražiau suskilinės. Sausainukus dėti į kepimo popieriumi išklotas skardas, kepti  10-15 min. 180 C laipsnių orkaitėje. Prieš valgant atvėsinkite, tokie žymiai jie skanesni ir traškesni.



P.s. Tokie sausainukai atrodytų fantastiškai sulipinti po du (naudokite baltyminį glajų, kremą ar paprasčiausiai šokoladą). Turėsite labai dailius ir skanius sausainius.

Man asmeniškai šie sausainiai labai patinka, dėl savo išvaizdos. Dėl to, jie tobulai tinka papuošimams. Štai kaip pagyvino desertą. Argi ne dailu?



SALDAUS!
JUSTINA


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą