2018 m. vasario 25 d., sekmadienis

Prabangi Microhistory beer vakarienė

Kaip dažnai leidžiame sau pasilepinti ir užuot sėdėję namuose, vakarą praleidžiame restorane ar kavinėje? Šįkart man nusišypsojo galimybė, penktadienio vakarą praleisti kiek kitaip, nors ir vietiniame restorane, tačiau su visiškai kitokia programa ir naujų alaus rūšių degustacija. 


Taigi, susipažinkite, kas nesate čia buvę, tai Rinkuškių restoranas ,,Alaus kelias" esantis Biržuose, o jei tiksliau, Rinkuškių kaime (šalia Biržų). Mūsų staliukas buvo labai gražiai paserviruotas - odinė staltiesė, juodos servetėlės, juoda žvakė, tamsiai bordo spalvos pamerkta kalija, padėkliukai iš medžio, užkandukai ir vanduo.














Visą vakarą turėjome vakaro vedėją - ji mums pristatydavo vis skirtingą alaus rūšį (iš viso 6). Kiekviena rūšis turi savo pavadinimą ir istoriją. Iš pradžių išgirsdavome istoriją susijusią su Biržais, o jau paskui galėdavome degustuoti. Prie kiekvienos alaus rūšies buvo vis skirtingas užkandis. Patikėkite, užkandžiai - lyg maži šedevrai, labai labai įdomūs ir skanūs!
O jau degustacijos pabaigoje, skanavome karštą patiekalą. Jis buvo labai skanus ir įdomus, paragavau dar neragautų skonių. 




Vakarą praleidome tikrai smagiai, padalyvavome tikrai kiek įdomesnėje ir orginalesnėje degustacijoje. Buvo įdomi nauja patirtis. Viena alaus rūšis buvo net 15 proc. stiprumo, ojojoj, man jis vienintelis nepatiko, o kitos rūšys visai savaip įdomios. Be to, pačioje pradžioje mums davė išsitraukti po vieną kortą. Vėliau buvo išrinktas vienas nugalėtojas laimėjęs maišelį alaus :) Bet jei norite viską patirti patys, paragauti ir pagauti visą vakaro emociją, sudalyvaukite ir patys! Ypač smagu kompanijoms! Kaina asmeniui buvo - 33 eur. Ši vakarienė tikrai prabangi, viskas aplink labai gražiai paruošta, aptarnavimas nuostabus (ką jau kalbėti, kai alų atneša ant padėklo, kuris tiesiog garuoja (dėl esančio azoto), taip suteikia dar daugiau mistikos! Ir žmonės, rodos, pasitempę, sustok, akimirka, žavinga!
Vakaras buvo labai linksmas ir įdomus, ragaujant net sužinome daugybę istorijų apie Biržus, tai labai įdomu, naudinga ir nepatirta!
Be to, labai norėčiau pagirti Rinkuškių restorano šefą, nes užkandžiai ir pagrindinis patiekalas - nerealūs! Man buvo labai skanu! Na, o jei gyvenate toli, nuo Biržų, visada galite susiorganizuoti su sava kompanija ir atvykti pas mus, o jei tokios galimybės nėra, šių alaus buteliukų galite rasti ir didžiuosiuose prekybos centruose - įdomią degustaciją galite pasidaryti ir namie! 

Darbingos ir sėkmingos savaitės ir nepamirškite pasilepinti! 

- Gabrielė








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą