2018 m. vasario 2 d., penktadienis

Kąsnelis Italijos: Cantucci


Italija... Mmm. Viena iš mano svajonių šalių. Ir tiesa ta, kad ne tik dėl savo įspūdingos architektūros, kultūros, gamtos, kultūrinių išteklių... Dar viena priežastis - maistas. Taip. Kaip ir Prancūzija, taip ir Italija, garsėja puikiais desertais. O desertai yra didelė mano silpnybė. Tad šiek tiek Italijos įsileiskime į savo virtuvę.




Kas tie Cantucci? Tai Itališki sausainiai, kurie gali stovėti, sandariai uždaryti, laaaaabai ilgai. Jie traškūs, kieti, įprastai mirkomi į kavą, arbatą, vyną. Tad jei kepsite, būtinai ir Jūs pabandykite. Ar kepti verta? Tikrai taip! Laiko užima labai nedaug, technologija paprasta, tad nereikės ilgai suktis virtuvėje. Tad lekiam į virtuvę ir bandom!

INGREDIENTAI

                                                                     300 g. miltų;
                                                                     190 g. cukraus;
                                                                     90 g. kiaušinių (2 vnt.);
                                                                     120 g.  migdolų arba pistacijų.
                                                                     9 g. kepimo miltelių;
                                                                     10 g. vanilinio cukraus;
                                                                     Žiupsnelis druskos. 
                                                                     Truputis romo esencijos.

DARBO EIGA

1. Riešutus lengvai pakepinti, jei norite, galite pašalinti luobelę.
2. Į išsijotus miltus dėti kepimo miltelius, cukrų, vanilinį cukrų.
3. Į sausų produktų mišinį sudėtį kiaušinius, su juose ištirpinta druska. Įlašinti truputį romo esencijos (nebūtina). Išmaišyti.
4. Į gautą masę dėti pakepintus, NESMULKINTUS, riešutus. Suminkyti. Turi gautis tiršta, lipni masė (prie rankų lips, neišsigąskite), iš jos suformuojamas ilgas kepalėlis.
5. Suformuotas kepalas dedamas kepti į 180 C orkaitę ir kepamas apie 35 min. (stebėkite, kai šiek tiek pagels, ištraukite iš orkaitės).
6. Ištraukus iš orkaitės leiskite pravėsti apie 10 min., ir kepalėlį supjaustykite vienodo storio riekelėmis. Dėkite atgal į skardą ir kepkite dar 10 min., 155 C temperatūroje, paskui riekeles paverskite ir pakepinkite dar 10 min., kitą pusę. Nesudeginkite.
Ragaukite jau atvėsusius sausainėlius ir nepamirškite pamerkti į vyną!
Štai ir viskas. Kąsnelis Italijos ir Jūsų lėkštėje.




SALDAUS!

JUSTINA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą