2017 m. birželio 29 d., ketvirtadienis

Nutrink pasaulį arba netradicinis žemėlapis

Galimybė keliauti - neįkainojama dovana. Ji padeda neišeiti iš proto. Tik keliaujant gali prisisemti savo sielą pačiais nuostabiausiais dalykais ir potyriais. Kiekviena kelionė užgrūdina, per jas įgauni gyvenimiškos patirties. Ir visuomet visuomet į namus grįžti kitoks, nei iškeliavai...


Jei kalbant apie save, tai kelionės - man vienas svarbiausių dalykų gyvenime. Jei tik galiu, aš visada judu iš taško A į tašką Ž. Jei tik kas siūlo keliauti, stengiuosi neatsisakyti ir atrasti bet kokią išeitį pakeliauti. Nesvarbu ar tai Lietuva, o gal ir vienišas Latvijos miestelis... Labai džiaugiuosi, jog ir darbas mano susijęs su kelionėmis, o juk ir baigiau turizmo specialybę. 
Labai tikiuosi, kad turėsiu laisvo laiko, kada galėsiu ir daugiau pakeliauti, o dabar tiesiog džiaugiuosi tuo, ką turiu.
Na ir žinoma, esu užsidegusi kelionėm, jei tik yra koks kelionių žurnalas visada stengiuosi perskaityti, knygos, žinynai taip pat mano mylimi. O kur dar įvairiausi daikčiukai susiję su kelionėm... Kažkodėl paskutiniu metu užsikrėčiau pasaulio žemėlapio vaizdu. Tad turiu ir vonios kilimėlį ir laikrodį su pasaulio žemėlapiu, o kas įdomiausia, kad Aliexpress radau tokį nutrinamą žemėlapį!
Na ir aišku, iškart pagalvojau, koks tai nuostabus dalykas! Ypač tiems, kurie mėgsta keliauti ir gyvena tarp lagaminų. Šio žemėlapio esmė tokia, kad jame reikia nutrinti su centuku šalis, kuriose jau lankeisi. Ir kaip nuostabu ir smagu tą daryti. Ir netgi pagauna azartas apkeliauti kuo daugiau šalių, kad kuo daugiau jų būtų nutrinta! Nu žinokit, nerealiai smagu!



Kaip smagu nutrinti! Toks jausmas, kad trinu tuos mažus loterijos bilietus! Na ir žinoma, gaila, jog aplankytų šalių labai labai nedaug, tad tiek ir to trynimo!


Visos šalys dar ir vienoj krūvelėj - keliauju tik aplink per aplink :) Kol kas mano mažame sąrašėlyje yra:
*Švedija
*Suomija
*Estija
*Latvija
*Lenkija
* Čekija

Labiausiai įsiminė kelionė į Čekiją. Į ją keliavau dar mokyklos laikais ir gyvenau ten dvi savaites per mainų programą. Teko gyventi čekų šeimoje. Ant nedidelio kalno... Kasdien keliavome, ėjome į mokyklą, dalyvavome šventėse ir renginiuose, landžiojome po urvus tarp stalagmitų ir stalaktitų... Žiauriai gera patirtis!
Ir, žinoma, Baltijos kruizai į Skandinavijos šalis... Ak ta jūra, salelės, kalnai...
Tačiau labai tikiu, jog mano sąrašėlis prasiplės!!! 


O kol kas žemėlapį įrėminu, tebūnie jis mano komodos ir namų puošmena!


Mano nutrintų šalių spalva žalia, tačiau, mačiau, jei nutrinčiau kokią šalį Afrikoje, ji būtų raudonos spalvos... Na bet kol kas tiek! 
Ir visai pagalvoju, kaip būtų šaunu turėti tokį ir Lietuvos žemėlapį. Va jį tai nutrinčiau normaliai :D
Kainavo 3, 59 eur.

O jūs pasakykite argi tai ne šaunus dalykėlis!
Love love love!

Visos kelionės turi savų pranašumų. Jei keliautojas aplanko geresnes šalis, jis mokosi kaip pagerinti savąją. Jei jis užklysta į blogesnes – jis išmoksta mėgautis savąja. Samuel Johnson.

~Gabrielė~






5 komentarai:

  1. Gabriele, parašyk nuorodą žemėlapiui, mes ir norim tokio :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai sudomino :) taip pat norėčiau nuorodos, keliauninkui ar keliauninkei būtų puiki gimtadienio dovana :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. https://www.aliexpress.com/item/New-Deluxe-Travel-Edition-Scratch-Off-World-Map-Poster-Personalized-Journal-Map/32734929963.html
    Pirkau Aliexpress, štai nuoroda! :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. yra ir Lietuvos: http://www.mapshop.lt/naujienos/9-nutrinamas-lietuvos-zemelapis
    tik kaina žvėriška... ir geriau būtų gamtinis žemėlapis :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aha, tikrai kaina aukšta, o ir man labiau patiktų, jei būtų žemėlapis smulkesnis, o ne tik rajonai, bet ir didesni miesteliai butų sužymėti :)Ir visiškai pritariu - tik gamtinis! :)

      Panaikinti