2017 m. birželio 29 d., ketvirtadienis

Pakalbėkim apie kvepalus


Visos turim silpnybių, tiesa? Manoji, turbūt didžiausia, yra kvepalai. Na tik ir niežti pirštukai įsigyti vėl naujus. Bet visada stengiuosi juos sau pasidovanoti, kokia nors svarbia proga, nepirkti tiesiog šiaip. Todėl dauguma mano turimų kvepalų turi man kokią nors reikšmę, nes arba dovanoti man brangių žmonių, arba pažymi svarbią dieną. Sakoma, kad kvapas yra vienas stipriausių pojūčių susijusiu su prisiminimais. Ir tikrai. Užuodus tam tikrus kvepalus prieš akis išnyra vis kitas prisiminimas... Pirmas pasimatimas. Parodos atidarymas. Mokslų baigimas. Skaudžiausias atsisveikinimas... Kad ir kokius prisiminimus jie prikelia, svarbiausia, kad sužadina emocijas. Todėl kartais ypatingai prisirišu prie kvapų.
Būną, kad kartasi per skubėjimą išlekiu iš namų pamiršusi pasipurkšti kvepalais, tada jaučiuosi lyg kažko trūktų, netgi šiek tie mažiau savimi pasitikiu.
O apie kvepalus. Pradėkim nuo miniatiūrų. Jos atsiranda pas mane norint išbandyti ir prisijaukinti naują kvapą. Yra buvę, kad naujų kvepalų buteliukas, kvepia skaniai, bet po keleto dienų pradeda erzinti. Todėl jei tik užmatau dominančio kvapo miniatiūrą, būtinai ją įsigyju.


Van Cleef & Arpels Oriens, EDP
Kvepalai, kurių taip ir neprisipratinau. Jie tikrai labai skanūs, bet kvapas sunkokas, aštrus ir tai nėra mano kvapas. Nors štai mano sesei jei taip patiko, kad įsigijo ir pilną kiekį. Kvepalai rytietiški, kvepia prabangiai, netgi gundančiai. Visada įsivaizduoju jais besikvepinančią labai elegantišką moterį.
O dar ko vertas kvepalų buteliukas!  Begalo elegantiškas, su įvairiaspalviu deimantu ant dangtelio.
Nors kvepalus pirkau visai be progos, siuntinį kaip tik gavau prieš išvykdama į Švenčionius, ir visą savaitgalį ten, bandžiau su jais susidraugauti. Todėl kaskart atidarius dangtelį mintimis nusikeliu ten. Nors dabar jų ir nenaudoju, vis ateinu, atidengiu dangtelį ir įkvepiu. Užsimerkiu ir matau, brangiausią vietą žemėje. Ąžuolą saugantį tvenkinį su sukiužusia pirtele... Geltoną namą prie akmenimis gristo kelio... Ir šilčiausiai žiūrinčias akis. 
Kaip ir sakiau. kvepalai man yra emocija. Ir brangiausių prisiminimų sergėtojas. Todėl žinau, kad šio buteliuko taip ir nepabaigsiu, jis saugos mano prisiminimus.
Viršutinės natos: mandarinai, avietės, juodieji serbentai;
Vidurinės natos: jazminai, vandens augalų žiedai, pakalnutės;
Pagrindinės natos: pačiuliai, pralinė, vanilė, ambra, santalai, šviesi mediena.

Jimmy Choo Flash, EDP
O štai šie yra tiesiog nerealūs. Nei per saldūs nei per lengvi. Labai moteriški, leidžia pasijausti ypatingai. Tai ir švelnus aromatas ir kartu turi tokį aštroką prieskonį. Tiesiog tobulas derinys. Tai antrasis Jimmy Choo aromatas, išleistas 2013 metais. Ir deja, dabar parduotuvėse jų nebematau. Labai noriu jų pilnos dydžio, teks ieškotis internete.
Viršutinės natos: braškė, rausvasis pipiras, mandarinas;
Vidurinės natos: tuberoza, jazminas, baltoji lelija;
Pagrindinės natos: mediena, heliotropas.

Karl Lagerfeld For Her, EDP
Tai dar vieni kvepalai esantys mano norų sąraše. Tiesa, jais susidomėjau paskaičius Gabrielės įrašą ir pas ją namuose juos pauosčius. Kvapas labai viliojantis. Pradžioje uodžiasi gaivesnis aromatas, ir tik šiek tiek vėliau prasiveržia sunkesnis, ryškesnis kvapas. Kvapas nėra per sunkus, jį lyg praskiedžia vaisių natos. Jis nėra per sunkus kvėpintis diena ir nėra per lengvas vakarui. Jie tiesiog labai universalūs. Taip pat, kvapas išsilaiko labai ilgai.
Viršutinės natos: citrinos, persikai;
Vidurinės natos: jostrai, magnolijos, rožės;
Pagrindinės natos: ambra, mediena, muskusas



Lancome La Vie Est Belle EDP „La vie est belle“ – gyvenimas yra gražus!" 
 „La vie est belle” - tai gyvenimo filosofija, kaip judėti į priekį ir ką geriausia daryti. Mes visi ieškome savo laimės ir kuriame ją savaip. Taip gyvenimas tampa nuostabesnis. „La vie est belle“ atspindi mūsų pasirinkimą. Pasirinkimą gyventi savo gyvenimą ir pripildyti jį grožiu bei harmonija. Eiti savo keliu".
Šią miniatiūrą gavau dovanų perkant Douglas parduotuvėje. Ir nuo pirmo įkvėpimo juos įsimylėjau. Kvapas saldus, visiškai priešingas tiems, kuriuos įprastai naudoju, bet neerzina. Norisi jų kuo daugiau įkvėpti. Tai tikras vakarinis kvepalų variantas, kvepiant jais, norisi puoštis, eiti į pasimatymą. Man tai ypač romantiškas kvapas. Aromatas išleistas 2012 metais, o dabar yra daugiau šio kvapo versijų.
Viršutinės natos: juodieji serbentai, kriaušės;
Vidurinės natos: vilkdalgis, jazminai, apelsinų žiedai;
Pagrindinės natos: pačiuliai, tongapupės, vanilės, šokoladiniai saldainiai.


 Paco Rabbane Olympea, EDP
,,Olympea kvepalus sukurti įkvėpė atletiškumas, konkurencija ir pergalė. Olympea - tai  nepakartojamas geismingumas, kuriam niekas negali atsispirti. Tai moteris, kuri visuomet yra laiminga. Tai pusiau deivė, pusiau – moteris. Dieviška moteris"
Tai rytietiškas aromatas, stiprus, saldus, bet kartu ir gaivus. Šiuo metu tai mano mėgstamiausi kvepalai. Pirmiausia įsigijau miniatiūrą, kai rudenį įstojau mokytis. Dar ir dabar man jie primena apie pirmas paskaitas, šiltą rudenį... Kvapas taip labai patiko, kad laukiau progos, kada įsigyti didelį kiekį. Ir štai, pasidovanojau juos sau parodos atidarymo proga (apie ją galite paskaityti čia), dabar jie man visada žymės tą svarbią dieną. Ir patys kvepalai man nėra kasdieniai. Juos labiau naudoju ypatingomis dienomis, šventėmis, ar kai tikrai noriu jaustis ypatingai.  Kvepalai išleisti 2015 metais, bet prireikė daugiau nei dvejų metų šiam  aromatui sukurti.
Viršutinės natos: mandarinai, jazminai, imbieras.
Vidurinės natos: vanilė, druska.
Pagrindinės natos: kašmyro mediena, ambra, santalas. 


Trussardi Delicate Rose, EDP
Šiuos kvepalus taip pat įsimylėjau gavusi mėginėlį. Kvapas taip labai patiko, kad pradėjau apie juos svajoti. Ir štai Kalėdų rytą juos radau sesės supakuotoje dovanoje.  
Tai gaivus, jausmingas, elegantiškas, subtilus kvapas. Netgi jaunatviškas.  Tai kvapas, kuriame radau save. Tokius lengvus kvapus mėgstu labiausiai.
Viršutinės natos: bambukas, kvapusis citrinmedis, japoniškoji citrina;
Vidurinės natos: rožės, jazminai, lotosai, obuoliai
Pagrindinės natos: santalai, kedras, mediena, muskusas.




Guess Girl, EDT
Tai dar vienas kvapas, kuris atspindi mane. Tai gaivus, jaunatviškas, lengvas, gėlių aromatas. Pirmą kartą šiais kvepalais pasipurškiau parduotuvėje dar kai mokiausi kolegijoje ir gyvenau bendrabutyje.  Ir pamenu, kaip rašydama vieną darbą, nuolat užuodžiau nuostabų aromatą,  ir niekaip negalėjau suvokti kas čia taip skaniai kvepia. Norėjosi to kvapo įkvėpti daugiau ir daugiau. Pirmiausia galvojau, kad tai kambariokės pasikvėpino, ar kremu tepasi... Tik po kurio laiko prisiminiau, kad aš čia kvepiu, kad tai šiuos kvepalus parduotuvėje pabandžiau. Ir nuo to laiko neapleido mintis ir noras juos įsigyti.  Todėl ir dabar jais pasipurškus pirmiausia prisimenu tuos studentavimo laikus.
Viršutinės natos: avietės, melionai, bergamotės;
- Vidurinės natos: orchidėjos, lelijos, baltažiedės robinijos;
- Pagrindinės natos: santalai, vanilė
.
  
Guess Girl Summer, EDT
Jie tikrai kvepia kaip vasara. Saldoki. Man jų aromatas skanesnis, po kurio laiko pabuvus ant odos, kai atsiskledžia tikrasis kvapas. Bet visgi kvapas greit pabodo. Jis nebuvo kažkuo ypatingas, negi šiek tiek pigus ir vaikiškas. Ir dabar kai buteliuke liko kvepalų vos keletui papurškimu, džiaugiuosi, kad jie pagaliau eina į pabaigą.
Viršutinės natos: bergamotė, mandarinas, karčiavaisių apelsinų žiedų eterinis aliejus;
Vidurinės natos: apelsinų žiedai, vandens lelija, laukinė rožė;
Pagrindinės natos: muskusas, tikmedis, orchidėja.



Gucci Premiere, EDT
Šie kvepalai taip pat buvo ilgai svajoti ir išsvajoti. Ir vėl juos man padovanojo sesė, 23-ojo gimtadienio proga.
Kvapas švelnus, gaivokas, lengvas. Todėl juos naudoju daugiausia diena. Man labai patinka kvepalų buteliukas - jis labai sunkus, bet rafinuotas. Ant buteliuko kaklelio kybo medalis ir  Gucci mados namų atributas – žąslai.  
Viršutinės natos: bergamotės, apelsinų žiedai, šampanas;
Vidurinės natos: bulgariškos rožės, frezijos, jazminai, muskusas;
Pagrindinės natos: pačiuliai, mediena, oda.

Antonio Banderas Blue seduction, EDT
Tai jau antras šių kvepalų buteliukas pas mane. Tiesiog tai vienas mėgstamiausių kvapų. Ir kai pirmasis buteliukas baigėsi, vis eidama parduotuvėje purkštelėdavau jų ant savęs. Ilgėjausi jų. Pirmą buteliuką gavau dovanų per Kalėdas nuo mamos, dar kai mokiausi kolegijoje. Pamenu kaip jais pirmą kart pasipurškiau kai su drauge lėkėme švęsti Naujųjų metų. O mano draugas vis sako, kad jam jie primena pasimatymus kartu. Tiesa, man irgi. Esu labai prisirišusi prie šio aromato, labai daug gražių prisiminimų sukelia.
Tai gaivus aromatas, bet stiprus. Šiek tiek turintis saldumo. Jį sunku apibūdinti. Nors gaivus, jis nėra labai lengvas. O kaip ilgai jis išlieka!!! Nors yra pigiausi kvepalai iš mano turimų, jie kvepia netgi ilgiau už beveik visus kitus.
Viršutinės natos: melionai, našlaičių lapai, kriaušės, bergamotės;
Vidurinės natos: bijūnai, gardenijos, jazminai, pakalnutės, rožės;
Pagrindinės natos: pačiuliai, muskusas, benzoinas, avietės.


Naomi Cambell Cat Deluxe. At Night, EDP 
Tai seniausiai turimi ir labiausiai nostalgiją sukeliantys kvepalai. Pirmąjį jų buteliuką taip pat gavau dovanų per Kalėdas, tikrai labai senai. Ko gero dar buvau pirmame kurse. Ir būtent jie primena tą studentavimo laiką, pokalbius su draugėmis, klubus, pasimatymus. Viską. Labiausiai turbūt pirmąjį pasimatymą su draugu. Deja, šių kvepalų nebėra pirkti, tai buvo limituoto leidimo kvepalai. Ir aš juos dievinau, todėl begalo džiaugiausi, kai sesė, per 21-aji gimtadienį padovanojo naują šių kvepalų buteliuką. Kadangi jų prekyboje niekur nebėra. todėl ir dabar, nors jų liko dar apie pusę, naudoju retai, nes kad ir kaip man jie labai patinka, nenoriu kad baigtųsi, nes su jų pabaiga, dings ir tos prisiminimų akimirkos.
O kvapas jų labai švelnus, šiek tiek gaivinantis, bet ir turi savyje saldumo. Jis labai tiesiog vilioja.

Viršutinės natos: juodieji serbentai, kriaušės, tropiniai vaisiai, kertuočiai;
Vidurinės natos: bijūnai, ciklamenai;
Pagrindinės natos: ambra, mediena, medvilnė.

Taigi, štai ir visa mano maža kolekcija. O kokie Jūsų mėgstamiausi kvepalai? Pasikalbėkime komentaruose :) 

Justina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą