2017 m. balandžio 30 d., sekmadienis

Sausainiai su šokolado gabalėliais


Sveiki!  Kaip Jums sekasi?  Ar nesušąlate tokį nedraugišką, lietuvišką pavasarį? Aš kaip visada virtuvėje, septinias dienas per savaitę, ir šiandien ateinu vėl su nauju receptu, kad ir Jums dienos būtų saldesnės :)


Iš tiesų, tai aš nesu labai didelė sausainių mėgėja. Tik tokių, amerikietiškų, trapių, su šokolado gabalėliais, riešutais ar džiovintais vaisiais. Tik tokie ir atsiduria mano pirkinių krepšelyje. Ir tik tokius su malonumu gaminu.
O šie sausainiai tikrai labai skanūs, ne per saldūs o sandariai uždarytus galite palaikyti ir ilgiau.
Taigi, sausainiai su šokolado gabalėliais. Beveik klasika.
Pradedam?

Reikės:
  1. 160 g. rudojo cukraus;
  2.  Pilnas 1 kiaušinis ir 1 trynys;
  3. 300 g. miltų;
  4. Pusė šaukštelio kepimo miltelių; 
  5. 150 g. sviesto;
  6. 150 g. šokolado (kuo kartesnis šokoladas tuo man skaniau);
  7. Žiupsnelis druskos.
  8. Šiek tiek bertoletijų riešutų (arba bet kokių mėgstamų). 

Gaminimo eiga:
  1.  Sviestą ištirpiname.
  2. Į sviestą suberiame cukrų, išmaišom.
  3. Į masę sudedame kiaušinius (masė neturi būti karšta! kad kiaušinių nesutrauktų), labai gerai išmaišome, cukrus turi ištirpti o masė tapti puri, arba išplakame elektriniu plaktuvu.
  4.  Miltus ir kepimo miltelius persijojame ir sudedame į masę. Užminkome tešlą. Ji turi gautis lygi, nekibti prie rankų.
  5.  Galiausiai sudedame susmulkintą šokoladą ir bertoletijų riešutus (jei naudosite kitos rūšies riešutus (išskyrus graikinius) būtinai pakepinkite, skonis bus sodresnis). Baigiame minkyti tešlą.


Formavimas:
Ant kepimo popieriaus suformuojame norimo dydžio rutuliukus, šiek tiek paspaudžiame.   Nepamirškite palikti tarpelių tarp sausainių, nes kepant jie plečiasi į šonus. 
Dedame kepti į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame ~20 min. Iškepę sausainiai gražiai paruduoja. Visada gaminys skanesnis, kai galutinai atvėsta, tad palaukite, kol atšals ir tada  smaguriaukite :)



Saldaus!
P.s Jeigu kepsite sausainėlius, būtinai parašykite kaip Jums jie gavosi :)

Justina




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą