2017 m. balandžio 25 d., antradienis

Ką aplankyti Šiauliuose?

Kaip ir Gabrielė, esu Biržietė. Bet Šiauliai mano mylimas miestas ir jau keletą metų gyvenu čia. O per tą laiką miestas tapo toks savas. Jaukus. Artimas širdžiai. Gal kartais norisi pabėgti. Ir nuo pačio miesto, ir nuo triukšmo, nuo žmonių. Bet visada gera sugrįžti... Netgi ilgiau išvykus pasiilgstu ir triukšmingų traukinių ar bauginančių naikintuvų raižančių dangų.



Jeigu planuoji kelionę į Šiaulius, noriu pasidalinti keletu mano mėgstamų vietų, kurias galėtum aplankyti. O jeigu kelionės neplanuoji, galbūt tai padės pabėgti į neplanuotą išvyką?
Šiauliuose visko galima tiek daug aplankyti! Daug istorinių vietų, gamtos, parkų... Aš pasidalinsiu savo 5 mėgstamomis bei įdomiomis vietomis, kurias galėtum aplankyti net ir trumpos išvykos metu :)

1. Pėsčiųjų Bulvaras. Net ir turint tik porą valandų mieste, čia galima pasivaikščioti ir pamatyti daug gražių vietų, senų pastatų, rasti jaukią vietą pavalgyti ir t.t. Bulvaras be abejonės mėgstamiausia mano vieta mieste, kurioje visada taip gera, ir nesvarbu vasara ar žiema. Pavasaris ar ruduo. Jis visada nuostabus. Ir taip ramu, ramu širdy, gali eiti, neskubėti, mėgautis gražiais pastatais, vitrinomis bei gera kava. Žinoma, smagiausi ir geriausi pasivaikščiojimai su puikia kompanija, nors mėgstu kartais pasivaikščioti ir viena. Su savo mintimis... Užsukti nusipirkti šviežių bandelių, nuo kurių pakvimpa jau iš toli...
Bulvare yra daugybė fontanų, skulptūrų, meninių akcentų, gali užsukti ir į keletą bulvare esančių muziejų (Fotografijų muziejus puikus pasirinkimas, jeigu nori pamatyti Šiaulius iš aukštai, yra galimybė užlipti ant stogo ir pasigrožėti atsiveriančia panorama). Taip pat daug kavinių, restoranų, barų, parduotuvių, laikas čia neprailgsta! 
Pėsčiųjų bulvaras.

Vaizdas nuo žemesnio fotografijų muziejaus stogo.

2. Šokolado fabrikas ,,Rūta" bei šokolado muziejus. Na kas nemėgsta šokolado?
Didžiausiems šokolado mėgėjams tikrai patiks muziejaus ekspozicija, nuo šokolado ištakų iki dabartinių laikų, kaip keitėsi jo vartojimo būdai ir t.t. Jeigu esate su didesne kompanija, labai rekomenduočiau užsisakyti edukacinę programą (iš anksto), kurios metu galite pasigaminti saldainius patys. Tai labai smagi pramoga, ir laaaaaabai saldi.
Taip pat, ten yra įsikūrusi ir kavinė, kuri, beje, mane labai sužavėjo. Ten labai ramu, skanus maistas, jauki aplinka. Čia taip pat galima paragauti tikrojo karšto šokolado gėrimo, tokio, koks šokoladas buvo pats pirmasis, kuriuo mėgavosi majai ir actekai. Jeigu dar nepakanka saldumo, šalia yra ir firminė ,,Rūtos" saldumynų parduotuvė, kur pasirinkimas yra nerealus. Pažadu. Tuščiomis neišeisit. Norėsis visko!



3. Cosmos paukščių takas. Tai dar visai naujiena Šiauliuose (PC. Saulės miestas, 3a.). Tai labai gražu ir kartu labai paprasta. Tiesiog daug veidrodžių, švieselių, ir muzika. O viskas kartu sukuria iliuziją, kad sklandai kosmose. Iš tiesų nežinau, kosmosas ar ne, bet labai gražu. Kambaryje galima būti lyg ir 5 minutes, kaina 2 eur. Tokie veidrodžių kambariai sukuriantys iliuziją, kad esi kosmose, yra įsikūrę dar Anykščiuose ir Vilniuje. Tai nėra mėgstamiausia mano vieta mieste, tiesiog šiuo metu įdomiausia ir naujausia pramoga. Tikrai verta vieną kartą apsilankyti!



4. Talkšos ežero pakrantė. Taip taip. Tas pats ežeras. Ta pati lapė. Atrodo, ta vieta jau tokia nuvalkiota, bet visvien ten kažkaip gera. Nuo vandens jaučiasi tokia ramybė, kurią sudrumsčia tik kirų klyksmai. Gal tai labiau emocinis ryšys, nes labai daug gražių akimirkų buvo šioje vietoje, galbūt todėl, jog visi pasivaikščiojimai pasibaigia prie ežero. Ežerą čia saugo didžiulė geležinė lapė. Tai vieno garsaus menininko dovana miestui. Ir tikrai, be lapės, visa pakrantė prarastų savo žavesį. Be to,  tai yra didžiausia gyvūno skulptūra Lietuvoje, ir jeigu neklystu, yra įtrauktą į rekordų knygą.



5. Paskutinė vieta, tai Chaimo Frenkelio Vila. Ir pats gražiausias pastatas Šiauliuose. Vila tokia puošni, didinga... Kiemelyje yra įspūdingas fontanas, kuris veikia šiltuoju sezonu. Vilos viduje yra ekspozicijos. Kadangi ši vila priklausė žydų šeimai, čia yra puoselėjamos žydiškos tradicijos, yra ekspozicija apie žydų paveldą, veikia restoranas, be to, galima užsisakyti edukacinę programą, kurios metu susipažįstama su košeriniu maistu, žydų virtuve.
O ir po kiemelį labai gražu pasivaikščioti. Ypač vakarais, ten kažkokia romantiška aplinka. Ir dar tie žibintai...


Štai toks mano mėgstamiausių vietų penketukas. Pasidalinkite komentaruose vietomis, kurios labiausiai Jums patinka savame mieste, nes man po Lietuvą keliauti laaabai patinka! Ir....
...iki susitikimo Šiauliuose?

Justina

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą