2019 m. liepos 11 d., ketvirtadienis

Užkandžių stalui: dešrelės traškioje tešloje

Vasara  įpusėjo, bet piknikų, išvykų ir vakarėlių metas dar tikrai neina į pabaigą. Kaip ir geri orai. Tad progų netikėtiems susitikimams tikrai apstu. O jiems dažnai nebūna ypač daug laiko pasiruošti ar nesinori ilgai kuistis virtuvėje svečiams atvykus.
Išties, pasiilgau receptų rašymo, todėl nusprendžiau vienu pasidalinti su jumis. O jis yra tobulas, kol vis dar vasara ir organizuojami piknikai, išvykos su draugais ar nedidelės šventės... Užkandis traškus išorėje, visiškai neprisigeria riebalų. Maloniai jaučiasi kukurūzų miltų suteiktas skonis.
Paruošimas užkandžių greitas, bet taip pat greitai užkandžiai ir dingsta nuo salo. Patį receptą prieš metus radau viename žurnale (Šeimininkės užrašai), kai kažkas iš mokinių atsinešė į pamokas, ieškodami idėjų ką gaminti. O mano favoritu tapo per praėjusį gimtadienį, kada pirmą kartą ir išbandžiau. Ir dabar jokia šventė neapsieina be jų, šlamščia ir vaikai ir saugę. 


Tiesa, receptą šiek tiek koregavau, nes pagal jį, man tešla gavosi gerokai per tiršta, tad aš pilu daugiau skysčio. Ir dedu mėgstamų prieskonių, žolelių, kad būtų geresnis skonis.

P.s. Gaminant vadovaukitės tuo, kad stiklinė yra 250 ml.

INGREDIENTAI
  • 14 vnt. standartinio dydžio pieniškų dešrelių (arba vaikiškų, trumpų, jos skanesnės, bet kiekį tuomet dvigubinkite);
  • 1 stiklinė kvietinių miltų (be kaupo);
  • 1 stiklinė kukurūzų miltų (be kaupo);
  • 1.5 šaukštelio kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinis;
  • 1,5-2 stiklinės kefyro (gali prireikti ir kiek daugiau);
  • 2 šaukštai aliejaus (tinka bet koks, bet skaniausia gaminti su alyvuogių);
  • Žiupsnelis druskos 
  • Šiek tiek mėgstamų prieskonių
Taip pat, prireiks aliejaus kepimui ir medinių iešmelių. Aš perku Maximoje arba Promo, tokius, kur atrodo kaip dvišakė šakutė - labai patogiai įsismeigia.


GAMINIMAS
  1. Dubenyje sumaišykite kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską.
  2. Padarykite duobutę, į ją įmuškite kiaušinį, pilkite aliejų ir kefyrą (kefyrą pilkite palaipsniui, nuolat maišant, nes tešla turi būti lyg miltiniams blynams ir ne per tiršta). Viską išmaišykite, kol neliks gumulėlių.
  3.  Supjaustykite dešreles. Aš visuomet standartinio dydžio dešrelę pjaunu į 3-4 dalis, kad užkandis būtų poros kąsnių. Jeigu naudojate vaikiškas dešreles (puikiai tinka iš LIDL), ją pjaukite pusiau, arba kepkite visą. Supjaustytas dešreles apvoliokite miltuose (bandžiau kepti ir nevoliotas, gaunasi taip pat gerai) ir suverkite ant iešmelių. 
  4.  Įkaitinkite kepimui skirtą aliejų. Geriausia kepti aukštame puode ar gruzdintuvėje, bet puikiai tinka ir keptuvė, tik tuomet pagaliukai irgi pasitepa aliejumi.
  5. Pasiimkite po vieną suvertą, miltuose apvoliotą dešrelę ir merkite į tešlą, nukratykite perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Iešmelius teks vartyti, tai darykite keletą kartų, kol gražiai paruduos abi pusės. Kepimas užtrunka apie 5 minutes. 



Patiekiant, labai tinka įvairūs padažai, pvz.: česnakinis arba pomidorų pasta su česnaku ir žolelėmis, barbeque padažas. Tiesiog visi. Pabandykite būtinai, o kai išbandysite pasidalinkite savo nuomone patiko ar ne! 
SKANAUS IR IKI KITŲ SUSITIKIMŲ!

 Justina




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą