2018 m. spalio 7 d., sekmadienis

Roksai. Kvepiantys vaikyste

Sakoma, kad su kvapais susiję didžioji dalis mūsų prisiminimų. Išties, galiu tik sutikti. Bet su kvapais, man begalę prisiminimų sukelia ir skoniai. Tai nukelia visai į vaikystę ar jau į studentavimo laikus. Keista? Turbūt.
Vieni tokių, vaikystės saldumynų, man yra Roksai. Kurie nei kažkuo labai ypatingi, nei privers prarasti amą. Bet kartais tas paprastumas tuo ir žavus, kad norisi dar vieno gabalėlio. Esame įpratę dabar prie visko, kas nauja, modernu. O gal trumpam sugrįžkime ir prisiminkime tai, ką jau daugelis pamiršo?
Recepte, kuriuo pasidalinsiu visi produktai tokie, kad net nereiks lėkti į parduotuvę - viską rasite namie. Tikrai viskas paprasta. Pačius pyragėlius pasidarysite greitai, net iškeps jums jie greitai. O dėl valgymo - kuo ilgiau jie pastovi, tuo man darosi skanesni. Tik žinoma, sandariai uždaryti.
Kepam?




INGREDIENTAI  
(20 vnt. po +-50 g.)

580 g. kvietinių miltų
230 g. cukraus
1 kiaušinis
120 g. sviesto
100 g. razinų
15 g. kepimo miltelių
100 g. šalto vandens
20 g. vanilinio cukraus


GAMINIMAS


1. Kambario temperatūros, minkštą sviestą plakti iki baltumo, sudėti cukrų, vanilinį cukrų ir dar plakti apie penkias minutes.
2. Į masę įmušti kiaušinį, palaipsniui plakant supilti šaltą vandenį. Suberti razinas.
3. Sudėti miltus su kepimo milteliais ir užminkyti tešlą. Ji gaunasi kieta.
4. Kad Roksai būtų vienodo dydžio, kiekvienam atsisverkite po 55 g. tešlos. Kiekvieną gautą gumulėlį sudraskykite šakute į smulkius gabalėlius, gautas atplaišas sudėti krūvele į kepimo skardą. Toks draskymas šakute reikalingas tam, kad jūsų Roksai būtų jiems būdingos netvarkingos ,,susišiaušusios" išvaizdos. Taip pat, nepadarykite roksų žemų, nes iškepę primins labiau blynukus ;)
5. Roksus dėti į skardą šiek tiek paliekant vietos aplinkui, nes kepant truputį jie plečiasi į šonus. Kepti 180 C temperatūroje, apie 15 min.
6. Iškepusius roksus atvėsinti ir apiberti cukraus pudra. Prieš valgant atvėsinkite pilnai, nes kol šilti, jie yra minkštoki. Tik pilnai atšalę pavirsta tais tikraisiais, kietokais, traškiais, trapiais pyragaičiais.

Saldaus!

JUSTINA


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą