2018 m. spalio 14 d., sekmadienis

Gaminame kartu! Greitai paruošiamas Dobele pyragas

Sveikos merginos!

Kartais iki visiškos laimės trūksta tik gero vakaro su drauge. Kavos... Na ir gabalėlio pyrago. Ir pagaliau DIVOS susitiko. Ir ne bet ko, o kepti pyrago!
O kaip tik visai nesenai viename konkurse laimėjau Dobele pyrago mišinuką. Jūs žinot, kad aš su pyragais ir taip gerai draugauju, lyg ir mišinuko man neprireikia, bet sugalvojome kartu su Gabriele susitikti ir tą greit paruošiamą pyragą išsikepti. Tiesa, kepė Gabrielė, nuopelnai jai. Įprastai žmonės pyragus kepa dieną, o mes sugalvojome kepti beveik naktį. Bet na ir kas, buvo skanūs naktipiečiai!




Pakuotėje yra 400 g. miltelių. Iš tiesų sudėtyje nėra nieko baisaus, tiesiog visi sausi produktai. Jei jau nusprendėte piktintis, kad visgi ,,chemija", nepamirškite, kad kokie 80 proc. pyragų ir bandelių ką perkate parduotuvėse ar net kepyklėlėse yra pagaminta iš panašaus tipo mišinių. Ir ne tik tešla, bet ir kremai :)

KEPIMAS

Kodėl pyragas paruošiamas greitai? Nes iš tiesų nereikia čia nieko daryti - tiesiog įpilti vandens, aliejaus ir išmaišyti. Jeigu nedėsite priedų, turėsite paprastą biskvituką. Mes su Gabriele prieš kepant pyragą jį paskaninome juodu šokoladu ir šaldytomis avietėmis - puikus derinys. Kepimui pasirinkome 22 cm. skardą, nes tešlos gaunasi tikrai nedaug (iškepa +- 500 g. pyrago), jeigu kepsite didesnėje, turėsite labai ploną pyragą. Viską išmaišiusios kepėm šiek tiek ilgiau ir karščiau nei nurodyta ant pakuotės. Bet kepant dviese, tas laikas visiškai neprailgo, nes tai laikas pokalbiams! Pyragas tikrai iškepa gražus, pakilęs, ko gero nežinantys valgytojai net neįtartų, kad pyragą paruošėte ir iškepėte per 40 min. ir dar naudojant ruošinį :)



SKONIS

Prie iškepusio pyrago labai tiktų ledai arba plakta grietinėlė, jeigu valgysite karštą. Viršų paglaistyti karamelinių padažu arba šokoladu - tikrai būtų labai neblogas desertas. Kadangi mes sugalvojom viską kepti naktį, tai nei grietinėlės nei ledų neturėjome, tad sukomės su tuo, ką radome.
Šaldytos uogos ir šokoladas irgi puikiai tiko. Pats pyragas iškepęs yra gana drėgnas, kas yra puiku. Kas man nepatiko, kad stipriai jaučiasi aliejaus skonis (gal kaltas naudotas aliejus?). Tad jeigu kada nors kepčiau - tikrai aliejų keisčiau tirpintu sviestu, nes jis suteikia žymiai skanesnį, malonesnį skonį.
Kadangi pyragus kepu nuolat, aš šiek tiek išrankesnė pyragams ir man sunkiau įtikti. Bet neturint laiko, visai neblogas variantas. O skoniai - fantazijos reikalas. Manau puikiai tiktų nutella ir bananai! Įsivaizduokit, tokį karštą pyragą valgyti su ledais, skanumėlis!

Gabrielė: tikrai nesitikėjau, kad iš mišinio galima iškepti tokį pyragą. Prisipažinsiu, kad turbūt niekada nesu kepusi pyrago iš pakelio. Tai buvo puiki proga pabandyti, tačiau, kaip ir kalbėjo Justina, valgant šiek tiek jautėsi aliejaus skonis. Galbūt paprastą saulėgrąžų aliejų galima pabandyti pakeisti į alyvuogių aliejų? Pažadu pabandyti! Jau netgi buvau parduotuvėje ir nužiūrėjau, kokių dar mišinių turi Dobele. Manau, pabandysiu dar ne vieną. 




Kaip smagu gaminti maistą kartu su drauge ir ruošimasis neprailgsta ir gali apsikeisti patarimais. Taip pat, geriant arbatą, ragaujant pyragą smagu pasikalbėti. O kaip kartais trūksta tokių susitikimų ir paplepėjimų su draugėmis...

Tekstas: Justinos, nuotraukos: Gabrielės.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą