2018 m. spalio 23 d., antradienis

Ruduo Palangoje ir sanatorija ,,Gradiali"

Sveiki mielieji. Šįkart norėčiau pakalbėti su jumis apie trumpą kelionę į Lietuvos pajūrį. Kiek pastebėjau kelionės įrašus man sekasi aprašinėti sunkiausiai, kadangi, kelionių metu būna daugiausiai įspūdžių, daugiausiai padarytų nuotraukų ir pan. Bet ne dejuoti susirinkome. O apkalbėti mano įspūdžius iš Palangos sanatorijos ,,Gradiali"! O patikėkite, ši sanatorija nereali!


Gal geriausia būtų pradėti nuo pat pradžių - nuo ko prasidėjo mano ši kelionė. Tai prisipažinsiu, vykau čia darbo reikalais, visą dieną turėjau turėti seminarus. Tačiau, mano nelaimei, tiesioginio autobuso iš Biržų į Palangą, nebėra (o mašinos aš neturiu), tad teko iš vakaro vykti pas Justę į Šiaulius. Gerai, kad ji mane turbūt ištikus bet kokiai situacijai, priimtų. Tad mano kelionė ir prasidejo autobusu pas ją.

14:55 Biržai - Šiauliai


Labai gerai turėti senų neperskaitytų žurnalų, puikiai atitarnauja autobuse. O senų žurnalų aš turiu labai labai daug, belieka tik atitaikyti metų laiką, nesvarbu kurių metų :D


Nuo Biržų iki Šiaulių mažas atstumas, tad labai greitai atsidūriau pas Justiną. Žinoma, gražų vakarą praleisti namuose būtų nuodėmė. Tad nuvykome paskanauti maisto į neseniai Saulės mieste atsidariusį ,,Grill London" (nors man norėtųsi sakyti London grill). Taip, į tą patį restoraną, prie kurio laukia eilės! Bet mums pasisekė, kad radome laisvą staliuką. 


Maistas tikrai skanus! O kam gali nepatikti ant grilio keptas maistas? Mmmm... Su mumis buvo ir kita mūsų draugė Justina, tad ir lėkštės trys. Man taip pat patiko, jog Grill London'e gali pasirinkti garnyrą ir padažus. Super super! Dabar suprantu, kodėl žmonės laukia eilėje!

Tad, kaip sakoma, pavakarojome ir.... 6 ryto kėliausi ir išvykau į mylimą Palangą.

Šiauliai 7:15 - 10.20 Palanga

Sunku su tais autobusais, atrodo važiuoji, važiuoji ir važiuoji... Tai, kai išlipau Palangoje, net apsidžiaugiau, nors nežinojau nei kur geriau eiti, tad pasigriebiau taksi ir nurūkome į Gradiali, kadangi, jis tikrai tolokai nuo autobusų stoties. O klaidžioti laiko neturėjau, nes ir taip jau visur vėlavau.





Gradiali - tai sanatorija turinti įvairiausių gydyklų, šalčio kambarį, vonias, kapsules su Negyvosios jūros vandeniu ir pan. Jei norite pasisveikatinti, pailsėti nuo visko, atlikti įvariausių procedūrų, pailsėti Spa, jūs jau žinote, kur jums vykti. Galiu dar pridurti, kad viskas yra naujos statybos, viskas labai labai nauja ir viešbučio kambarys mūsų taip pat buvo naujas. Taip pat, šiuo metu, dar yra kasamas gręžinys ir dar statomi priestatai. Bet viešbutis tikrai vertas 4*. 





Atkreipkite dėmesį, jog visur yra jų logo, net ant rankšluoščių, chalatų. Mums šiek tiek pasakojo, kiek milijonų kainavo visos statybos ir kambarių įrengimas. Tačiau, aš jau pasiklydau skaičiuose :D






Pas mus buvo ir balkoniukas, bet patikėkit manim, oras buvo toks pat siaubingas, kaip ir dabar, tad net nosies kišt laukan nesinorėjo. 



Vaizdas pro balkoną, gal ir nelabai gražus, bet kas būtų gražu tokiam ore? Turbūt niekas! Jūs tik pažiūrėkit, šlapia ir šalta, visai kaip ir šiandien. Bet pažvelgus į apačią, matosi gultai ir tuomet pasvajoji, kada bus karšta, kaip smagu būtų gulėti, skaityti knygą ir gerti kokteilį, tiesa?


Taigi, pamatėte tokį kaip ir hotel tour, bet svarbiausia, kur buvo mano galva, nes pamiršau įsidėti maudomuką!!!! O juk viešbutyje yra ir pirtys ir baseinas, ir burbulinė vonia! Bet siaubas siaubas, taip ir maniau, kad kažką pamiršiu! Tai teko tenkintis dušu... Ech, gaila...

Bet juokingiausia, jog galvoju, va atvažiavau į Palangą, negi nenueisiu prie jūros. Ir buvo, jau atrodo, graži diena, nustojo lyti, keliaujame nuostabiu pušynu prie jūros...



Ir kai jau liko koks šimtas metrų, prasidėjo tokia liūtis ir dar su ledukais!!!! Tai visos bėgom atgal į viešbutį kaip zuikiai, bet vistiek buvom kiaurai peršlapę, tad nebereikėjo ir jūros...

Tai kokia ta Palangą spalį? Tuščia, tyli, rami... Žmonių nesimato, gatvės tuščios, o jei lyja, atrodo, esi vienas visam mieste... Žmonės bent šaltuoju sezonu pajaučia tylą ir ramybę...
Ar norėčiau sugrįžti į Gradiali? Norėčiau... Būtų smagu ir išbandyti kokią procedūrą, kad ir šalčio kambarį, pailsėti, kaip sako, parelaksuoti... Vienintelis man pasirodęs viešbučio minusas - maistas. Jis pritaikytas tikrai ne kiekvieno skoniui, gal net per daug įmantrus lietuviams. Daugeliui nelabai patiko, man - pusę per pusę. Pavyzdžiui grybų sriubos dar ir dabar norėčiau, labai skanu, o štai burokėlių salotos su svogūnais skamba nelabai viliojančiai. Tačiau, kada jei ne tokiu atveju, atsitrauksime nuo lietuviškos virtuvės ir paragausime kažko kitokio?


Jei turite klausimų, rašykite, mielai atsakysiu! :)

Linkėjimai, 
Gabrielė























Komentarų nėra:

Rašyti komentarą