2018 m. sausio 3 d., trečiadienis

Gaminam kartu: Krafinai



Ko gero prieš metus buvo užėjęs tikras bumas, kai visi kas pažiūrėsi sukosi virtuvėje ir gamino krafinus. Dailius, sluoksniuotus pyragaičius. Jei pirmą kartą išgirdote apie juos (nors esu tikra, kad puikiai žinote apie ką kalbu), ir kyla klausimas, kas tie krafinai??? Atsakau -  tai lyg keksiukų ir kruasanų hibridas. Kepimui naudojama mielinė sluoksniuota tešla, tad iškepęs gaminys turi daug, aiškiai matomų sluoksnių, kurie labai lengvai gali atsiskirti. Tokį variantą iškepti sugalvojo amerikiečiai, ir be abejo turėtume jiems padėkoti, nes pyragėliai puikūs, ir akimirksniu dingsta iš lėkštės. 

Pradedame?

TEŠLA
1 vnt. kiaušinis
45 g. cukrus
400 g. miltai
7 g. sausos mielės
130 g. pienas
50 g. vanduo
20 g. aliejus arba tirpintas sviestas

SLUOKSNIAVIMUI

100 g. sviestas (išminkštintas, kambario temperatūros. Turi būti tepus). 

GAMINIMAS
Mieles, šaukštelį cukraus ir šiltą vandenį sumaišyti, viršų paberti truputėliu miltų ir padėti šiltai, kad pakiltų (apie 10 min.).
Sudėti visus likusius produktus į kitą dubenį - išmaišytą kiaušinį, šiltą pieną, su jame ištirpintu cukrumi ir druska, aliejų. Į mišinį supilti pakilusias mieles, išmaišyti ir suberti miltus. Pradėti minkyti tešlą, ją reikia minkyti, kol nebelieka gumulėlių ir tešla tampa vientisa, lygi. Užminkytą tešlą dėti į miltais pabarstytą dubenį, tešlos viršų vėl šiek tiek paberti miltais (arba mažu kiekiu riebalų) ir padėti šiltai, kad tešla pakiltų (1-1.5 val.).

Kai tešla pakyla, ją padalinti į 6 lygias dalis. Kiekvieną dalį (po vieną) iškočioti plonai į stačiakampį, plonai ištepti suminkštintu sviestu ir susukti į volelį (kaip vyniotinį). Gautą vyniotinį šiek tiek paspausti, paplokštinti, kad būtų lengviau perpjauti. Kiekvieną volelį perpjauti išilgai, ir tokiu būdu gauname po du volelius iš kiekvieno. Gautus, perpjautus, volelius susukti (kaip sraiges) ir dėti į paruoštas keksiukų skardas (jei naudojat metalines, patepkite riebalais), svarbu, kad pjūvio vieta, būtų į viršų, nes kitaip riebalai išbėgs ir nesimatys sluoksnių. Suformuotus krafinus vėl dėti šiltai, kad pakiltų (apie 30 min.).
Pakilusius pyragėlius dėti kepti į 190-200 C orkaitę, ir kepti apie 20 min. kol gražiai paruduos.

Ir štai jau turite savo, namuose pagamintus, kvepiančius, išorėje traškius, viduje minkštus, burnoje tirpstančius pyragėlius.


Pyragėlius galite įdaryti mėgstamais įdarais. Kadangi jie nėra labai saldūs, įdarai labai tinka. Aš į saviškius vis įdedu Nutellos kremo, bet taip pat labai tiktų ir įvairios uogienės, marcipanas ir t.t. Viršų galite pabarstyti cukraus pudra, glaistyti šokoladu, arba palikti natūralius, nes jie ir tokie labai gražūs.


Saldaus!

JUSTINA






2 komentarai:

  1. taiip skaniai atrodo! kai tik turėsiu laiko, būtinai išbandysiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O yra dar skaniau nei atrodo :D Šaunu, kad kepsit! Būtinai pasidalinkit kaip pavyko:)

      Panaikinti