2016 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Sabaa Tahir. Žarija pelenuose


Kodėl yra sukuriamos tokios knygos, nuo kurių negali atsiplėšti? Ir vėl beveik nepadaryti dienos darbai, nes tiesiog negaliu kažko imtis, kai visos mintys sukasi tik apie knygą ir apie tai, kaip ji pasibaigs. Vis dėlto, aš ją pabaigiau, kas surijo nemažai mano laiko, kadangi knyga ganėtinai stora - 462 psl!
Visiškai nesigailiu, kad nusipirkau šią knygą ir jau laukiu, kada bus išversta į lietuvių kalbą antroji šios serijos dalis.

,,Ji - vergė. Jis - karys.
Imperija juos mokė būti paklusnius ir neapkęsti.
Bet jie pasirinko
laisvę ir meilę."

Knyga mane prikaustė nuo pirmo iki paskutinio puslapio. Negalėjau atsiplėšti. Mieli, rašytojai, kodėl jūs taip elgiatės su savo skaitytojais? :) 

Imperija. Mergina Laja užauga skurdžiame rajone. Karys Elijas jau nuo mažumės kasdien treniruojasi Juodosios uolos akademijoje. Jis užauginamas žudyti. 
Vieną dieną į merginos namus įsibrauna Kaukės ir nužudo merginos senelius, o brolį išgabena į Kalėjimą. Mergina pabėga. Ji susiranda pasipriešinimo narius ir vykdydama užduotis atsiduria akademijoje. Ji tampa Komendantės verge. Mergina turi paklusti. Tik kas tas gražuolis - Elijas?
Jaunuoliai pasineria į išbandymus. Jiems nieko nėra svarbiau už laisvę ir meilę, tik kiek ji kainuoja?

Aš pažadu, jūs negalėsite irgi atsitraukti nuo šios knygos. Ypač tie, kurie mėgsta fantastiką su meilės elementais. O tokią aš dievinu.
Super. Duosiu 10/10 ir laukiu istorijos tęsinio.
Visi įvykiai atrodo tokie tikri, herojai, rodos, tokie realūs, jog dar lik šiol viską regiu prieš savo akis. Netgi pirštu vedžiojau po knygos žemėlapį, kad būtų dar lengviau viską įsivaizduoti. Tikiuosi, ateityje sulauksime ir filmo.

An ember in the ashes. Sabaa Tahir.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą