2016 m. gruodžio 20 d., antradienis

Guillaume Musso. Centrinis parkas


Galiu džiaugtis maža pergale - tai tuo, jog perskaičiau vieną knygą iš savojo žiemos sąrašo! Patikėkite, na ir detektyvas! Turbūt tą jau supratote iš knygos viršelio.

 
Sakyčiau tai išties skaudi knyga apie skaudžius dalykus. Pats knygos veiksmas prasideda Niujorko Centriniame parke, kuomet Alisa Šėfer nubunda ant suoliuko. Mergina netrunka pastebėti jog yra surakinta antrankiais ir dar su kitu žmogumi!!! Vyras prisistato save kaip Gabrielius Keinas - garsus muzikantas. Tačiau nei vienas negali atsiminti kas atsitiko praeitą vakarą. Ir kodėl ant Alisos palaidinės rasta kraujo, o šalia jos guli ginklas neturintis vieno šovinio? Taigi, kas atsitiko? 
Du nepažįstami žmonės bando išsiaiškinti, kieno tai kraujas, iš kur jie gavo tą pistoletą, kodėl ant vyro rankos išpjaustytas kažkoks numeris, o visi daiktai pavogti? Pora leidžiasi į kelionę, kurioje išsiaiškina begalę dalykų. Ar policininkei ir muzikantui pavyks atkurti praeitį?

Nenoriu Jums išduoti pagrindinės knygos minties. Tačiau galiu perspėti, jog ši knyga yra apie ligą. Ligą, kurią sunku įveikti, su kuria sunku kovoti... Ar pagrindiniams herojams pavyks atrasti siūlo galą? Ar pavyks nepasiduoti ir judėti pirmyn, kad ir kas benutiktų?

Mano nuomone, Musso kaip visuomet, nepagailėjo detektyvinio prieskonio. Atrodo, skaitai skaitai ir tave taip vedžioja už nosies, kad tu to net nepajauti. O kas svarbiausia, Musso rašo tai, kas dar nėra girdėta. Tai visiškai nauja. Ir visuomet stebina. Man labai patiko! Turbūt neveltui jo knygos tampa pasauliniais bestseleriais ir yra verčiamos į daugelio pasaulio kalbų.

Balais: 9 iš 10




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą