2019 m. balandžio 4 d., ketvirtadienis

Šekspyras. Sonetai

Knygos... Kaip seniai apie jas kalbėjau. Jos tapo šiek tiek pamirštos ir kokia aš negera. Bet visada žinau, kad tai tik laikina. Aš niekada nenusigręšiu nuo knygų. Vienaip ar kitaip randu kaip prie jų prieiti. Ir kokie mes laimingi, kad turime tokį pasirinkimą, kad mūsų kalba yra laisva ir knygų mums niekur nereikia slėpti, kaip J. Bielinio laikais. Tad šįkart apie kultinį rašytoją - Šekspyrą. Turbūt nėra pasaulyje žmogaus, kuris būtų negirdėjęs šio autoriaus.


Šią knygelę gavome dovanų per vestuves. Tad atėjo laikas šiek tiek paskaitinėti apie meilę, nes juk apie ką daugiau gali būti šie sonetai. O Šekspyras, buvo giliai įsimylėjęs, jei sugebėjo, tiek meilės eilėraščių prirašyti. Knygoje jų net 154. Vieni sonetai man pasirodė gana banalūs ir panašus, kiti - gilūs, ypatingi, priverčiantys net skaityti dar kartą. 


Pati knygelė patogi. Jei leisčiau savo eilėraščių knygą, rinkčiausi tokį pat formatą ir patogu ir stilinga. Ir kaip gi meilė be žiedų, tiesa? O keletą ištraukėlių iš sonetų norėčiau pasidalinti ir su jumis.

,,Suduš tironų sostai, kris karaliai,
Bet tu nepasiduosi laiko galiai"  


,,Draugystė nerūdija metų bėgy,
Pati mirtis prieš ją yra bejėgė"

,,Juk tėvas tau gyvybę davė tam,
Kad ją galėtum perleisti kitam"

Leidykla ,,Ramduva",2016
Iš anglų kalbos vertė: A. Churginas
Puslapių skaičius: 166 psl.


Tai knygelė, kurią galima skaityti ir skaityti ir kiekvienąsyk išsirinksime kažką sau, vis kažką kitokio. Nors sonetams jau apie 400 metų, jie nesensta... Ir jei teko skaityti keletą jų dar mokyklos laikais, šios knygos nebuvau skaičiusi. Bet štai puiki proga, po 7 metų susipažinti su Šekspyro kūryba artimiau. Perskaičius eilėraščių, man ir pačiai noris vieną kitą parašyti. Turiu dvi idėjas, kur galėčiau save realizuoti ir galbūt kada pasidalinsiu ir su jumis! 



Gabrielė 
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą