2019 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Atostogos su knyga: Veronica Roth. Lojalioji


Sveiki, mieli tinklaraščio skaitytojai. Rodos, visai nesenai kalbėjome apie knygą ,,Insurgentė". O štai, aš jau pristatinėju knygą ,,Lojalioji". Tai paskutinioji ,,Divergentės" trilogijos dalis. Šią dalį perskaičiau gana greitai, kadangi atostogauju. Ir su šia knyga labai susigyvenau.

Jei Insurgentę skaičiau gana sunkiai, su Lojaliąja buvo visiškai priešingai. Ši knyga mane labai įtraukė. Įdomu buvo ir tai, kad knygos istorija pasakojama tiek Tričės, tiek Tobijo akimis. Ir Tobijo akimis man ši knyga tapo daugiau įtikinamesnė. Be to, jei antroje dalyje man labai trūko veikėjų jausmų ir išgyvenimų. Šioje knygoje jų buvo užtektinai. 


Knygoje labai daug kalbama apie vidines baimes ir kaip herojai su jomis kovoja. Taip pat, apie pasiaukojimą dėl kitų, dėl žmonijos. Tričė - veikėja, kuri visada pasiaukoja dėl kitų ir mažiausiai galvoja apie save. Būtent, ko trūksta šiandieniniame pasaulyje. Knygoje, kaip ir ankstesnėse dalyse, labai daug veiksmo, kovų už teisybę, meilę ir šeimą. Veikėjai vis atsiduria netikėtose situacijose, kuriose turi skubiai apsispręsti ir teisingai pasirinkti. Skaitant, visiškai neatsiminiau filmo ir laikau tai pliusu, kadangi nespėliojau kas bus, o tiesiog skaičiau ir mėgavausi. Taip pat mane labai nustebino knygos pabaiga. Neprisimenu, kaip baigėsi filmas, nes mačiau jį labai seniai. Bet knygos pabaiga buvo gana liūdna, teigianti, jog mes visi kažką prarandame, bet turime gyventi toliau...

O ką pasakoja knygos nugarėlė?

,, Į luomus susiskirsčiusi visuomenė, kuria kadaise tikėjo Tričė Prior, byra – miestą pražudo valdžios smurtas, šiurkšti jėga, silpnina išdavystės ir netektys. Kai Tričei atsiveria proga ištrūkti iš miesto ir išvysti naują pasaulį – ji nedvejoja. Gal anapus tvoros juodu su Tobiju galės gyventi ramiai, atsikratys raizgaus melo, kankinančios ištikimybės luomui ir skausmingų prisiminimų.
Bet nauja tikrovė sukelia Tričei dar didesnį nerimą negu paliktas miestas. Senos vertybės čia greitai netenka prasmės. Pribloškianti tiesa pakeičia jos mylimus žmones. Tričei vėl tenka stoti į kovą su prieštaringa žmogaus – ir savo – prigimtimi. Vėl tenka apsispręsti, nors tai atrodo neįmanoma – suderinti drąsą, lojalumą, pasiaukojimą ir meilę."

Leidykla - Alma littera
Puslapių skaičius - 453 psl. 
Balai: 9/10

Gero laiko skaitant, o kas dar neskaitė šios trilogijos, gal tai puiki idėja šiai artėjančiai vasarai?
 
Gabrielė 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą