2018 m. gruodžio 24 d., pirmadienis

Rhonda Byrne. Herojus


Kalbėti apie knygas man labai patinka. Dar smagiau pasakoti istorijas, kurios užgniaužia kvapą, įtraukia taip, kad net nebesinori eiti miegoti. Šįkart noriu šiek tiek papasakoti jums apie tik perskaitytą knygą iš serijos ,,Secret". Tai Rhonda Byrne knyga ,,Herojus". O dabar visa tiesa apie šią knygą...
Jei atvirai, senai buvau beskaičiusi tokį šlamštą. Visą laiką, skaitydama šią knygą galvojau: ,,rimtai? pasaulinio lygio bestseleris? Jūs juokaujate? ". Atvirai pasakius, net lietuviški žurnalai labiau verti tapti bestseleriais negu ši knyga. Jau perskaičiusi 20 puslapių norėjau ją mesti, bet kažkaip susilaikiau, visgi norėjau knygą pabaigti perskaityti iki galo. Skaitydama tik dar labiau suvokiau, kaip pasiilgau geros knygos, su aiškiu siužetu, trupučiu įtampos ir pan. Visiškai nesupratau, kaip ši knyga, galėjo pakeisti tūkstančių žmonių gyvenimus... Rimtai? Nejaugi žmonės tapo tokie tušti, kad taip lengva juos pakeisti? O gal tai pigus marketingo triukas?
Jei nesate girdėję apie šią knygą, tai viena iš tų ,,sėkmės" knygų, kurios turėtų neva žmones motyvuoti, paveikti pasąmonę ir pan. Atleiskite, bet manęs tai neveikia.


Taip pat, sunku suvokti, kad vienai knygai užvaldžius pasaulį, buvo sukurta dar keletas tos pačios serijos knygų. Bet aš labai džiaugiuosi, kad šios knygos nepirkau ir neišmėčiau be reikalo pinigų, o dabar galėsiu ją grąžinti žmogui, iš kurio pasiskolinau. 
 Pačioje knygoje kalba dvylika žmonių - herojų. Visa esmė tokia, jog tie žmonės kadaise tai namų neturėjo, tai tėvų, tai badavo, bet dabar yra labai sėkmingi žmonės, nes jie .... tikėjo savimi ir savo idėjomis. Pripažinkite, tai jau taip banalu... Visoje knygoje vyrauja chaosas, tai vienas herojus pasakoja, tai kitas, tai dešimtas. Kol galiausiai susimaišai ir nebežinai kur kuris. Be to, tie žmonės visiškai negirdėti ir nematyti, gal kažkam aktualu, kas gyvena knygos autorės aplinkoje, galbūt jie pažįsta tuos žmones ir jiems yra aktualu. Man pasirodė viskas pernelyg dirbtina. 
Ir tik vienas vienintelis pliusas, tai knygos dizainas. Daugiau net nėra ką pridurti. Už knygą buvo mokėta 11,58 eur. Kaip ir minėjau, visiškai neverta. Tikiuosi gyvenime man niekas nepadovanos tokios knygos :D 

Leidykla: Alma littera, 2014 m.
Puslapių skaičius - 203 psl.
Tiražas - 3500 egz. 
Rhonda Byrne, Hero. 

Ar teko jums skaityti šią knygą? O gal jūsų nuomonė kardinaliai skiriasi? Papasakokite.

Gražių švenčių, mielieji,
Gabrielė
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą