2018 m. gruodžio 22 d., šeštadienis

Burnoje tirpstantys sausainiai su Nutella


Artėja šventės ir tikrai pats laikas pradėti joms ruoštis. Šventiniui stalui pasaldinti noriu pasidalinti sausainukų receptu, kurių gamyba neužima daug laiko, bet sausainiai yra labai skanūs. Pats tas šventėms, tiesa? Juk niekas nenori prastovėti pusę dienos prie puodų. 
Kuo sausainukai ypatingi? Jie trapūs, burnoje tirpsta ir ranka nejučiomis siekiasi antro.



INGREDIENTAI

Tešlai:

220 g. miltų
100 g. cukraus pudros
150 g. sviesto
1 kiaušinis
2 g. kepimo miltelių
šaukštelis vanilinio cukraus

Pertepimui:
Nutella

Papuošimui :
Plytelė juodo šokolado
Eilutė balto šokolado
Šiek tiek kokoso papuošimui
P.s. Naudokite savo mėgstamą šokoladą, nebūtinai mano nurodytą:)

GAMINIMAS

Kambario temperatūros, minkštas sviestas išsukamas iki baltumo plaktuvu, dedama cukraus pudra, vanilinis cukrus ir viskas plakama iki purios masės (apie 10 min). Įdedamas kiaušinis ir viskas išsukama. Pabaigoje sudedami miltai su kepimo milteliais ir užminkoma tešla. Gaunama maloni, prie rankų nekimbanti tešla.
Ją reikia bent 10 minučių pašaldyti šaldiklyje.
Atšalusią tešlą išsikočioti pusės centimetro storio ir išspausti norimas formas. Mano atveju - širdeles.
Jas dėti į paruoštas skardas ir kepti 190 C orkaitėje apie 10 min - kol gražiai paruduos.
Prieš puošiant - atvėsinti.

PUOŠIMAS

Atsiskirti pusę sausainių. Juos šiek tiek pamerkti į  juodą šokoladą (arba bet kokį mėgstamą) ir paberti kokosu. Kitą sausainuko šoną paglaistyti baltu šokoladu, kad nebūtų tuščias. Leisti sustingti.

Sausainiukus suklijuoti po du, ant viršaus uždedant puoštą šokoladu. Ant vieno sausainio uždėti šiek tiek nutellos kremo ir ant viršaus uždėti kitą širdelę atsargiai paspaudžiant, kad priliptų.
Taip padaryti su visais sausainukais.

Štai ir viskas. Skanučiai, kvapnūs sausainiai ant jūsų stalo :)
Saldaus!



P.s. Kas gaminsite būtinai pasidalinkite savo rezultatais, juk taip smagu matyti, kai gaminate pagal mano pasiūlytus receptus!

JUSTINA



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą