2017 m. liepos 4 d., antradienis

Kepam picą! Skaniausia plonapadė pica

 
Sveiki visi! Šiandieną vėl karaliauju virtuvėje, kadangi šalta, o kai šalta man visada norisi valgyti. O ir Jūs prašėte daugiau receptų, pagalvojau, na, o kodėl gi visada viskas turi būti saldu? Todėl šiandien su Jumis pasidalinsiu nuostabios plonapadės picos receptu, kuriai nereikia nei mielių, nei kiaušinių. Nes, o kas nemėgsta picos?!
Aš  ją mėgstu, ir net labai. Tačiau dažnai kavinėse tenka nusivilti, nes picos būna tiesiog neskanios. Todėl dažniau gaminu namuose. O pačios mano mėgstamiausios picos, kurios visada skanios, yra storapadės. IR ne iš bet kur, o iš Biržų, niekur daugiau tokios nėra (jei būsite Biržuose būtinai užsukite paragauti)! Bet gaminti storapadę mielinę picą užima daugiau laiko, kadangi mielės turi pakilti. O juk taip dažnai užsinori tos picos. Ir nori dabar, o ne po valandos ar dviejų. Pripažinkim, kartais tikrai tingisi terliotis prie maisto gaminimo, ypač kai labai norisi valgyti. Tad šis plonapadės picos receptas yra tobulas. Ne tik skoniu, bet ir labai greitu paruošimo būdu. Kadangi sudėtyje nėra mielių, picos pado gaminimas užtrunka kokias 5 minutes... Dar nesusiviliojote?
Pica toks patiekalas, kad iš bet ko ją galima pasigaminti. Užtenka pasirausti šaldytuve ir atsiranda daug puikiausių pagardų picai. Manoji visada būna tokia, pagaminta iš to, ką randu šaldytuve, niekada nebėgu papildomai į parduotuvę kažko nusipirkti. Ir ji visada labai skani. O pačios mano mėgstamiausios picos yra visiškai be mėsos. Todėl ir šiandien kepta pica labiau vegetariška. Bet išties puiki! Jau norite paragauti?

Taigi, picos padui reikės:
80 g. vandens;
300 g. miltų;
1 nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių; 
60 g. aliejaus;
140 g. natūralaus jogurto (jei neturite puikiai tinka ir grietinė);
šiek tiek druskos, cukraus, prieskonių (viską dėkite pagal skonį). 

O štai ką uždėti ant picos, jau kiekvieno asmeninis reikalas ir tai turite daryti pagal skonį. Šį kartą maniškė pica buvo su paprikomis, česnakais, mocarela, saulėje džiovintais pomidorais, svogūnais, špinatais, pomidorais, krapais, svogūnų laiškais ir sūriu.


Pagrindo gaminimo eiga:
1. Į vandenį suberti cukrų, druską, prieskonius, jogurtą, aliejų. Viską gerai išmaišome, kol nelieka jogurto gumulėlių bei ištirpsta druska, cukrus. 
2. Į paruoštą masę suberti miltus su kepimo milteliais. Užminkyti tešlą. Tešla turi gautis elastinga. Jeigu minkant tešla yra labai minkšta ir limpa prie rankų, įdėkite dar šiek tiek miltų. Svarbu neperkietinti!!!
3. Masę galite palikti šiek tiek pastovėti, kol susipjaustysite pagardus. Nes pastovėjus geriau išbrinksta miltai, tešla tampa elastingesnė.
4. Jei kepsite apvalias picas, plonai išsikočiokite tešlą į apskritimus. Plonai iškepta pica, pagal šį receptą, yra daug skanesnė, bei greičiau kepa. Jeigu kepu picą per visą skardą tešlos nekočioju, o tiesiog ištampau per visą skardą. Be to, tešlos gaunasi virš 500 g. iš šio kiekio išeina 5-6 apvalios picos. Arba 2 apvalios ir viena per visą skardą. 
5. Picą kepti 200 laipsnių orkaitėje, apie 15 min. Priklausomai nuo picos pagrindo storio.

Jeigu įdomu,  kaip aš formuoju picą:
Kai suformuoju norimos formos ir dydžio pagrindą, jį ištepu pomidorų padažu, tačiau negausiai. Picos pakraščius patepu aliejumi su prieskoninėmis žolelėmis. Tai suteikia ypatingai gerą skonį,o būtent šis aliejus dar ir šiek tiek aštrumo.

 
Ant padažu ištepto pagrindo visada beriu prieskonius, šį kartą - citrinpipirius bei Bruschetta prieskonius (šiuo metu tai mano mėgstamiausi prieskoniai). Jie suteikia nepaprastai gerą skonį (bei nudažė mano pagrindą rusva spalva). Prieskonių sudėtyje pomidorai, česnakai, svogūnai, bazilikai, raudonėliai, raudonos saldžiosios paprikos, petražolės). Taip pat visada picos kraštelius apiberiu tarkuotu sūriu. Tuomet jie labai skaniai apkepa ir apskrunda.
 Tada ant picos sudedu visus likusius ingridientus. Stengiuosi, kad mocarela ir špinatai liktu viršuje.

 Visada dedu kepti picą be sūrio - ilgai kepant jis gali perkepti ar sudegti. Sūrį uždedu jau baigiant kepti (pagrindas jau būna šiek tiek rusvas). Su sūriu pica kepu iki 5 min.
Ir viskas. Manoji pica po 15 minučių jau garuoja ant stalo. Na, o nesuvalgyti jos akimirksniu tiesiog neįmanoma!
Skanaus! Tiems kas gamins. Būtinai klauskite jei kažkas neaišku bei parašykite ar jums patiko, kas gaminsite! 
Iki kitų susitikimų! Justina




3 komentarai:

  1. Liežuvį įmanoma praryt paskaičius��

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš man atrodo tuoj visus išmeginsiu receptus, nes viskas taip skaniai atrodo:D

    AtsakytiPanaikinti