2019 m. rugpjūčio 20 d., antradienis

Virtuvės transformacija II

Kadangi visai nemažai laiko praėjo nuo paskutiniojo mano įrašo apie remontą virtuvėje, skubu papildyti, kas dar šiek tiek pasikeitė. Galiu tik pasidžiaugti, kad nebe tiek daug ir liko ir bendras vaizdas jau nebe toks tragiškas, koks buvo. Vėliau, žinoma, būtinai įkelsiu nuotraukas, kaip viskas atrodė prieš ir kaip - po. Kadangi stengiuosi fotografuoti ir įamžinti kiekvieną žingsnį. Nes bent jau man - labai įdomu tokie kardinalūs pasikeitimai. O, kad viskas keičiasi, tai faktas - nuo oranžinio moliūgo (tokia buvo mūsų virtuvė kai persikraustėme) iki princesiškos pasakos (tokią virtuvę tikimės turėti). Jei nebeprisimenate arba neskaitėte pirmojo įrašo, nuo ko viską pradėjome, tai jis štai čia! 


 
Taigi, primenu, kad paskutiniame įraše kalbėjome, jog jau perėjome prie sienų ir pradėjome jas lyginti. Iš karto po išlyginto vieno virtuvės kampo, išvažiavome užsisakyti baldų, kadangi virtuvės baldus gamina apie du mėnesius, norėjome užsisakyti iš anksto, jog per tuos du mėnesius pilnai pabaigtume viską susitvarkyti. Taigi, visa mūsų virtuvė buvo išmatuota ir padarytas jos maketas. Tuomet, galėjome išsirinkti medžiagas ir... teliko laukti baldų.

 
 Kaip matote makete, pasirinkome tokį virtuvės išplanavimą. Galiu pasakyti tik tiek, kad kainos tokios kosminės, jog net ir paprastas variantas atrodo siaubingai brangus. Galbūt todėl ir nebenorėjome baldų su užsuktu kampu, o tiesiog pasirinkome paprastesnį variantą - baldus nuo sienos iki sienos. Žinoma, dar mums trūko gartraukio, tad nieko nelaukę užsisakėme jį iš pigu.lt. 

Apie jo kokybę dar kalbėti anksti, kadangi tai yra įmontuojamas gartraukis, tad reikia laukti kol jis bus įmontuotas į spintelę, tada jau galėsime jį pajungti ir išbandyti. Kitą reikalingą buitinę įmontuojamą techniką mes jau turėjome, tad mums jos nebereikėjo pirkti.
Taigi, baldai užsakyti ir jau gaminami, o mes toliau darbuojamės prie sienų, su jomis yra ilgiausias žaidimas, nes reikia jas pilnai paruošti dažymui, o tai reiškia ir gruntavimą, ir špakliavimą, ir šveitimą, ir vėl gruntavimą, ir tik tada galiausiai dažymą. O dažyti juk irgi reikia kelis kartus, tad mano vyras, kiek jau gali kasdien po darbo, vis po žingsnį nudirba. O aš, esu siurblys ir valytuvas, jau nebežinau kiek dulkių teko nuvalyti ar kokių tapetų nulupti, ar šiukšles išnešti. Atrodo, tai tik vienas kambarys, bet... niekada neturėjęs normalių rankų prisilietimo, nes jei buvo daromas remontas, tai viskas buvo klijuojama ir dedama ant viršaus... Užtat nei sienos kvėpavo, kampai buvo apipeliję, o ką jau dabar bekalbėti apie padidėjusią erdvę... Atrodo, net pats butas pamažu atsigauna nuo kažkieno tingėjimo praeityje... Taigi, po truputį sukamės per visas sienas. Viską plešiame, lupame, tvarkome. Ir jeigu kas galvoja, kad neturime ką veikti ar, pvz.: aš išėjusi į dekretą tik guliu ir nieko neveikiu, tai labai klysta...




Taip pat dar nusprendėme sutvarkyti virtuvės ir koridoriaus sienos kampą, kad nebereikėtų vėliau, tad teko šiek tiek nulupti plastikinių lentelių esančių koridoriuje, tuomet uždėti kampuką ir viską užšpakliuoti. O kai baigsime tvarkyti virtuvę, tada po truputį tvarkysime koridorių. 



Įdomiausia, kad bėgant laikui sulaukėme skambučio, kad mūsų stalviršis, kurį išsirinkome - išimtas iš prekybos, tad teko išsirinkti naują. Žinoma, iškart sugriuvo visa mūsų vizija, nes nieko panašaus iš stalviršių nebebuvo, tad išsirinkome visiškai kitokį ir nebežinome, kaip viskas atrodys, tačiau ilgai dėl to galvos nesukome. Svarbiausia, kad viskas būtų nauja ir švaru... Taip pat, nusprendėme išsiklijuoti plyteles, kurios bus tarpe, tarp spintelių.




Tai štai, paskutinė šio įrašo nuotrauka ir dabartinis vaizdas. Plytelės suklijuotos, rozetė vėl vietoje, nors buvo vargo vėl ją įdėti atgal... Plytelių tarpeliai užglaistyti, taip pat nudažytas dujų vamzdis. O šiandien, dar suspėjau ir radiatorių vienu sluoksniu nudažyti. Nuotraukoje jis matomas dar šiek tiek gelsvas, o dabar jis jau daug baltesnis. Sekantys mūsų darbai - tai galutinė siena, prie kurios stovi šaldytuvas (vėl devyni pragaro ratai) ir galiausiai grindys, kurias jau turime nusipirkę ir tikimės, kad savaitgalį bent pusę jų pavyks sudėti. Nes mūsų baldai turėtų pasirodyti rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje. Po truputėlį viskas šviesėja ir jūs neįsivaizduojate, kaip pasikeitė bendras vaizdas nuo pirminio! Bet apie tai, jau kitame įraše!

Gabrielė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą