2020 m. kovo 31 d., antradienis

Žemės riešutų sviesto sausainiai. Tik trys ingredientai!


Nors sausainukai nepasižymi puikia išvaizda, bet skonis jų puikus. Tikrai patiks riešutų mėgėjams, na ir tiems, kas nemėgsta ilgai suktis virtuvėje, nes sausainukus pagaminsite per... 10 minučių (na gerai, meluoju, dar 10 minučių užtruks kepimas). 
Sausainukai rieboki ir sotūs, tad, ko gero, nepavyks suvalgyti visų vienu kartu. Bet čia juk pliusas, taip? Ar bus traškesni ar minkštesni, priklauso nuo jūsų - jeigu padarysite sausainukus plonesnius, džiaugsitės traškesniais sausainiais. Ir jeigu kiek ilgiau paskrudinsite. Tad, kad karantinas namuose nepradėtų varyti iš proto, lekiam į virtuvę!

INGREDIENTAI

400 g. žemės riešutų sviesto
200 g. rudojo cukraus 
2 kiaušiniai
GAMINIMAS
  1. Žemės riešutų sviestą gerai išplakti su cukrumi. Cukraus kristalai turi ištirpti.
  2. Įmušti kiaušinius. Dar plakti plaktuvu. Masė pasidarys kietesnė.
  3. Orkaitę įkaitinti iki 190 C.
  4. Imti masę rankomis ir susukti burbuliukus, juos dėti tiesiai į skardą (aš formuoju burbuliukus apie 27g.). O joje, burbuliukus paspausti su šakute. Sausainiai paplonės, taip pat atsiras ornamentas.
  5. Kepti sausainukus įkaitintoje orkaitėje apie 10 min. jeigu sausainiai storesni, gali užtrukti ir kiek ilgiau. Bet orientuokitės pagal spalvą - turi šiek tiek patamsėti.
  6. Sausainius prieš valgant gerai ATŠALDYKITE. Šilti jie neskanūs.
SALDAUS !




JUSTINA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą