2020 m. kovo 11 d., trečiadienis

Šokoladinis pyragas su riešutų ir karamelės sluoksniu

Jis drėgnas. Jis sunkus. Jis šokoladinis. Jis tobulas.

Šiam pyragui tiek ir užtenka. Apie gerus dalykus daug žodžių net ir nereikia. 


Šį pyragą kepu kai reikia kažko, kas pasigamintų greitai. Ir tikrai, pyragui sumaišyti prireiks vos 15 minučių. Pyragas skanus net kelias dienas, tiesą sakant, kuo vėliau tuo net skanesnis. Kepant šį pyragą, svarbu jo neperkepti, kad liktų drėgnas ir sunkus (tiesą sakant, aš pati jį šiek tiek perkepiau tuo metu, kai dariau nuotraukas šiam įrašui. Bet taip labai ir greitai norėjau pasidalinti receptu, kad nelaukiau, kada kepsiu sekantį kartą. 

INGRIDIENTAI

Pyrago tešlai:
  • 3 dideli kiaušiniai 
  • 200 g. juodojo šokolado (su ne mažiau 50 proc. kakavos, kuo juodesnis šokoladas, tuo skaniau) 
  • 200 g. sviesto (puikiai tinka ir ghee sviestas) 
  • 120 cukraus (tinka ir rudasis cukrus) 
  • 110 g. miltų 
  • 30 g. kakavos 
  • 2 v.š romo, brendžio arba likerio 
  • žiupsnelis druskos  
  • 1 a.š kepimo miltelių
Kremui:
  • 200 g. Rududu
  • 100 g. minkšto kambario temperatūros sviesto
  • 150 g. kepintų ir sūdytų žemės riešutų

Glazūrai:
  • 100 g. juodo šokolado
  • 1 v.š kokosų aliejaus arba ghee sviesto  (nebūtina, bet su juo bus skystesnis šokoladas).

GAMINIMAS

Tešla:
  1. Sviestą, šokoladą, druską dėti į dubenį ir išlydyti garų vonelėje (dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu).
  2. Į išlydytą šokolado - sviesto masę supilti alkoholį, išmaišyti ir palikti šiek tiek pravėsti.
  3. Atskirame dubenyje išplakti kiaušinius su cukrumi iki labai purios masės, kuri turi pasidaryti šviesi.
  4. Į išplaktus kiaušinius supilti šokolado masę ir plakti, kol masė taps vientisa.
  5. Į paruoštą masę sudėti išsijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą, išmaišyti iki vientisos masės, neturi likti jokių gumuliukų.
  6. Paruoštą tešlą supiltį į paruoštą skardą (aš naudoju 22 cm. skardą) ir dėti į 175 C orkaitę. Kepti apie 30 min (ar iškepęs patikrinkit pagaliuku, jo vidus turi likti šiek tiek drėgnas ir apsivėlęs trupučiu tešlos) NEPERKEPKIT!
Kremas:
  1. Kambario temperatūros sviestą sumaišyti su Rududu ir plakti plaktuvu iki vientisos masės.
  2. Į kremą sudėti pakepintus ir pasūdytus, susmulkintus žemės riešutus ir išmaišyti.

Pyrago surinkimas:
  1. Iškepusio ir atvėsinto pyrago viršų visą padengti paruoštu karameliniu kremu.
  2. Ištirpinti virš garų šokoladą, pabaigoje įdėti nurodytą kiekį riebalų ir išmaišyti.
  3. Ant karamelės sluoksnio supilti tirpintą šokoladą ir tolygiai paskirstyti.
  4. Atšaldykite ir valgykite tik KITA DIENĄ. Šiam pyragui reikia pastovėti ir subręsti. Valgant pirmąją dieną jis nebus toks skanus, bus minkštas ir neatsiskleis skoniai. Tad kantrybės!

SALDAUS! Lauksiu jūsų nuotraukų ir kepimo rezultatų! :)

JUSTINA

2 komentarai:

  1. pyragas atrodo labai skaniai, nors ir nesu sokolado megeja�� kartais gailiuosi kad pas mane bute nera orkaites, atrodo tiek daug gyvenime praleidziu��

    AtsakytiPanaikinti
  2. Dabar tiek receptų ir gaminių yra, kad puikiai galima išsisukti ir be orkaitės, gaminant saldumynus!:) O pyragas taip, jis jau labiau šokolado mylėtojams :)

    AtsakytiPanaikinti