2019 m. kovo 12 d., antradienis

Kokosiniai saldainiai. Naminių Bounty šokoladukų versija



Kokosą dievinų. Visomis formomis, pavidalais, visuose gaminiuose ir net nebūtinai maiste.
Tad žinoma, kad ir populiarieji Bounty šokoladukai yra vieni mėgstamiausių. Būtent todėl, kadaise ir neatsispyriau tų mėgstamų saldumynų pasigaminti namuose.
Pagal šį receptą gaminau pirmą kartą gal prieš kokius 5-6 metus. Tad neatsimenu kur jį radau ar internete, ar žurnale. Bet gamindavau gana dažnai, kol mintinai receptas pasiliko galvoje.
Ir atėjo momentas kai atsivalgiau, norėjosi pailsėti ir nustojau gamint. Ir ta pertrauka buvo kone du metus, saldainukus pamiršau. Be reikalo. Jie tiesiog tobuli. Ir kone identiški pirktiniams Bounty šokoladukams. Didžiausias pasakytas komplimentas šiems saldainukams skambėjo taip ,,o, visai kaip Bounty, tik dar skaniau". Tad kam pirkti, jei tokių saldainukų galite pasigaminti patys vos per pusvalandį ar valandą. Pasiruošę paplušėti virtuvėje?



INGREDIENTAI

Apie 60 (po 13 g.) saldainukų pasigaminti reikės:
400 g. kokoso drožlių
1 skardinė saldinto sutirštinto pieno  (385 g.)
90 g. cukraus pudros

Papuošimui:
300 g. šokolado

(P.s. jei naudosite pienišką šokoladą - gausite identišką Bounty šokoladuką, bet saldainiai bus saldesni. Jei naudosite juodą - bus ne tokie saldus ir man asmeniškai tokie skanesni).


GAMINIMAS

Į kokoso drožles suberti išsijotą cukraus pudrą, sumaišyti, pilti kondensuotą pieną ir sumaišius iki vientisos, lipnios masės suformuoti saldainukus. Maniškiai apvalūs (po 13 g.), bet galite formuoti ir pailgus, kaip šokoladukus. Tokie išvaizda bus tikresni.
Kad labai neliptų prie rankų, jas šiek tiek sudrėkinkite vandeniu, bet tik tiek, kad būtų vos drėgnos.
Paruoštus saldainukus padėti 20 minučių į šaldytuvą, kad sukietėtų.

PUOŠIMAS

Papuošimui išsilydykite šokoladus. Imkite po vieną suformuotą saldainį, jei jūsiškiai apvalūs, pasmeikite dantų krapštuku ir panardinkite į šokoladą. Perteklių nubraukite ir dėkite ant kepimo popieriaus (jeigu turite suformuotus pailgus šokoladukus, kokosinuką dėtį ant šakutės ir su ja kartu panardinti į šokoladą).
Jei norite puošti, dar nesustingus šokoladui, saldainius apiberkite kokoso drožlėmis.
Kad saldainiai būtų idealiai gražūs ir lygūs, nesuglauskite saldainukų vieno su kitu ir padėkite atgal į šaldytuvą keletui minučių, kad šokoladas sustingtų.
Norint papuošti, labai gražu sustingusius saldainukus paglaistyti kitos spalvos tirpintu šokoladu, atrodo tikrai elegantiškai ir šventiškai.
Na ir jeigu turite apvalius saldainukus, juos labai gražu sudėti į popieriukus ir patiekti ar nunešti dovanų einant į svečius.




SALDAUS!

JUSTINA







Komentarų nėra:

Rašyti komentarą