2018 m. balandžio 19 d., ketvirtadienis

Kas naujo knygų lentynoje?


Sveikos visos knygų mylėtojos! Paskutiniu metu laiko knygoms turėjau nelabai daug, bet kas mane pažįsta žino, kad tai pats didžiausias malonumas! Turėdama gerą knygą rankose pamirštu ir valgyti ir visą kitą aplinkui. Taip dažniausiai ,,suvalgydama" knygą per dieną ar dvi. Pažįstama?
Vieną dieną Knygos.lt užtikau didžiulį išpardavimą ir visgi nusprendžiau prigriebti keletą knygų. Kokios jos ir ką skaitysiu?




Donatas Paulauskas ,,F* žodis, kurio negalima minėti"


Kažkada šį knyga buvo gana populiari ir vis aš ją matydavau tai socialiniuose tinkluose, tai autobuse kažkieno rankose, ar vis išgirsdavau apie ją kalbant. Bet ji mano rankose atsiduria tik dabar. Ar patiks? Pažiūrėsim!

Apie knygą:
"Atrodo, kad apie feminizmą nuomonę turi visi, bet tik nedaugelis supranta, kas yra Feminizmas. Žiniasklaidoje dažniausiai piešiamas radikalios feministės portretas, tad kartais kalbant apie lygias žmonių teises žodį „feminizmas“ vartoti būna nejauku. Donatas Paulauskas šioje knygoje bando griauti apie šį judėjimą sklandančius mitus, pasitelkdamas tikras moterų istorijas ir lietuviškus pavyzdžius"

Jeanne DuPrau ,,Žarijos Miestas"


Keista, bet kažkodėl nesu mačius pagal knygą pastatyto filmo, nors jis jau senas. Po knygos būtinai pažiūrėsiu ir filmą. Iš  tiesų ją prigriebiau tik todėl, kad išpardavimo metu kainavo vos 0.50 eur. Na ir kaip nepirkti, jei pigiau nei žurnalas? Galbūt patiks, nes dažnai mėgstu lengvus, paaugliškus skaitinius, su trupučiu fantastikos, kai nereikia nieko galvoti. Lengviems vakarams!  

Apie knygą:

,,Požemio miesto dienos suskaičiuotos. Atsargų lentynas baigiantys ištuštinti gyventojai, visą gyvenimą regėję tik lempų šviesas, apimti nevilties ir panikos. Kas slypi tamsoje, gaubiančioje Žarijos miestą? Atrodo, kad jo likimas rūpi tik dviem dvylikamečiams draugams Linai ir Duniui, kurie, pasitelkę savo gebėjimus, ieško kelio į Linos susapnuotą šviesos miestą. Ar jiems pavyks iššifruoti paslaptingus nurodymus, pasprukti nuo niekšo mero ir rasti kelią į kitą pasaulį?"


Ellen Cassedy ,,Mes esame čia"



Be galo mėgstu istorines knygas, memuarus, biografijas. Mėgstu tiek knygas, tiek filmus apie pirmąjį ar antrąjį pasaulinį karus, apie trėmimus, holokaustą. Šį knyga ir turėtų pasakoti apie šią didžiulę tragediją - holokaustą. Galbūt šį knyga dar labiau padės atverti akis. 

Apie knygą. 

,,Tai neįtikėtina vienos moters, panūdusios ne tik sugrįžti prie savo protėvių ištakų, bet ir perprasti visos tautos tragediją, istorija. Noras kalbėti gimtąja jidiš kalba, kurią pamiršo mirus motinai, atvedė Ellen Cassedy į Lietuvą, kadaise vadintą Šiaurės Jeruzale. Kol Ellen ruošėsi kelionei, jos dėdė, prieš šešiasdešimt metų išvykęs iš Lietuvos, atskleidė šokiruojančią savąją karo patirtį, o galiausiai nepažįstamas pagyvenęs žmogus, kilęs iš autorės protėvių miestelio Rokiškio, pateikė keistą prašymą... Palaipsniui tai, kas prasidėjo kaip asmeninė kelionė, išsiplėtė į didesnį tyrimą, kaip Lietuvos žmonės, žydai ir ne žydai, priima savo praeitį, kad judėtų ateities link. Kaip tauta stengiasi įveikti kruviną praeitį? Kaip mes patys, lietuviai, vertiname stebėtojus, kolaborantus, nusikaltėlius, gelbėtojus ir save? Tai klausimai, į kuriuos atsakymus E. Cassedy pateikia šioje knygoje – šokiruojančiame vieno žmogaus bandyme tyrinėti Lietuvos žydų istoriją per asmeninę prizmę."


Lauren Groff ,,Moiros ir Furijos"


Šią gavau iš Gabrielės, aprašymas tikrai intriguoja, o ar visa knyga bus tokia - pamatysim.

"Ši 24–erius metus trukusi puikybės ir įniršio istorija – tai trapi dėlionė santuokos, mintančios paslaptimis. Lotas ir Matilda. Jis charizmatiškas, talentingas ir kupinas tuštybės. Ji tyli, santūri, stingdančiai graži ir spinduliuojanti tamsa. Lotas, tikintis, kad jam lemta išpildyti didžio amerikiečių menininko archetipą, veda Matildą ir išgelbėja ją nuo kraupios vaikystės demonų. „Moirose" mus gundo įkvepianti Loto ir Matildos sąjunga. Tačiau posakis „kiekviena istorija turi dvi puses" jų santuokai apibūdinti tinka labiau nei bet kuriai kitai. „Furijose" stebime giliai paslėpto Matildos įtūžio istoriją. Susitikę jie gimė iš naujo, susituokę – atvėrė Pandoros skrynią. Ir kuo daugiau poros paslapčių mums atskleidžiama, tuo mažiau pasijuntame žinantys. Aišku viena: iš meilės, geismo, pavydo ir keršto Lotas ir Matilda pasiryžę viskam."


Dominica Radulescu ,,Juodosios jūros sutemos"


Šią skaitau jau dabar. Knygos toks savitas stilius, labai mažai dialogų. Bet labai įdomus laikotarpis - devintas dešimtmetis. Skaitant vis pagalvoju, kad turbūt panašiai, kaip knygos herojai, turėjo jaustis ir mūsų tauta sovietiniais laikais. Laisvės troškimas, griežta tvarka, viskas reguliuojama, negali turėti kitokios nuomonės,  negu nustatyta... Ir meilė.

Apie knygą.
"Rumunija, devintas dešimtmetis. Stebuklingoje Juodosios jūros pakrantėje leidžiantis saulei, jos spinduliams tįstant vandens paviršiumi, Nora Teodoru galvoja tik apie du dalykus: kaip svajonę tapti garsia menininke paversti tikrove ir apie meilę Džidžiui, vaikystės draugui iš miesto turkų kvartalo.
Tačiau gyvenimas valdant diktatoriui Nikolajei Čaušesku darosi vis labiau nepakeliamas, virš galvos telkiasi tirštesni audros debesys. Slaptoji policija suka ratus aplink, nenutoldama nuo jaunosios poros durų. Nora ir Džidžis kuria planus bėgti į Turkiją. Bet tam, kas jų laukia, pasiruošti neįmanoma..."

Tai tokios knygos laukia savo eilės, kol bus perskaitytos. Tikiuosi bus ir įtraukiančios ir sukrečiančios, ir tokių, kurios leis nieko negalvoti, atsipalaiduoti po sukios darbo dienos. Gal todėl ir tokia knygų stilių įvairovė. Bet juk ir nežinosi kas tau tikrai patinka, jei nuolat skaitysi viską vienu stiliumi, ar tik vieno, patinkančio autoriaus knygas :)

Gerų skaitinių, mielosios! 

JUSTINA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą