Šį receptą jau visą amžinybę buvau užsirašiusi, kad jau net nepamenu iš kur aš jį gavau. Bet vis kažkodėl jo neišbandydavau. Ir šiandien kaip tik už akių užkliuvo jis. Nusprendžiau - jau laikas!
Tiesa ta, kad net nežinau kaip tą pyragą pavadinti. Jis šiek tiek skoniu primena Snickers batonėlį, tad galėtų būti šio pavadinimo pyragas. Nors pyrago pagrindas yra sausainiai, lyg ir panašumas į tinginį. Tačiau neapsigaukite. Pyragas kepamas! Kad ir kaip jį pavadinsim, esmės nekeičia - pyragas išties puikus. Susimaišo du skoniai - saldu ir sūru, šokoladas ir riešutai. Visa tai sukuria tobulą derinį. Nors pyragas nėra labai išvaizdus, neišsigaskite, skonis 100 kartų geresnis!
280 g. paprastų sausainių be papildomo skonio (pvz. Gaidelis);
Skardinė kondensuoto pieno;
100 g. pieniško šokolado;
80 g. juodojo šokolado (72 %);
60 g. sūdytų ir kepintų žemės riešutų;
50 g. sviesto;
50 g. žemės riešutų sviesto.
Gaminimas:
1. Sviestą ir žemės riešutų sviestą ištirpinti;
2. Sausainius smulkiai sulaužyti;
3. Riešutus šiek tiek pasmulkinti ir supilti į sausainius;
4. Ant sausainių ir riešutų supilti tirpintus sviestus ir viską išmaišyti;
5. Gautą masę suberti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Suspausti, kad padas nebūtų kaip trupiniai;
6. Ant iškloto sausainių pagrindo išpilti kondensuotą pieną, išlyginti;
7. Ant viršaus suberti smulkintą šokoladą.
Dėti kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę. Kepti apie 40-45 min. Iš tiesų stebėkite, kad nesudegtų, kai kondensuoto pieno nebelieka skysto, viršus gražiai paruduoja, pyragą galima ištraukti iš orkaitės.
Kaip ir visus pyragus, prieš valgydami atvėsinkite, nes tikrąjį skonį pajusite tik tada. Aš būdama labai nekantri prapjoviau dar šiltą, ir skonis neprilygo tam, kuris jaučiamas valgant atvėsusį pyragą. Taip pat, šiltas pyragas gražiai nesipjausto. Tad šiek tiek kantrybės!
Saldaus!
JUSTINA
Atrodo labai skaniai! Teks išbandyt :)
AtsakytiPanaikintiRuta | http://monkeybusiness.lt/
Tikrai verta išbandyti! Gal išvaizda ir nėra labai graži, bet skonis nerealus! 🤗
AtsakytiPanaikinti