2017 m. sausio 2 d., pirmadienis

Magdalena Witkiewicz. Neištikimosios istorija


Kaip praėjo Jūsų šventės? Mano Kalėdos buvo visai smagios, tačiau nauji metai praleisti namuose, lovoje su ne kokia savijauta... Turbūt buvo įsisukęs koks virusėlis. Tačiau dabar aš jaučiuosi gan gerai ir visus savo tinklaraščio skaitytojus noriu pasveikinti su naujais metais! <3 Taip pat noriu palinkėti visiem visiem geros sveikatos, kadangi jos neįvertiname, kol į namus neateina gyvatė liga. Tad būkite sveiki, saugokite save, o šiandien jums norėčiau pristatyti knygą, kurią perskaičiau šventiniu laikotarpiu. Tai lenkų rašytojos knyga.

Turbūt pirmą kartą savo gyvenime aš perskaičiau lenkų rašytojos knygą. Nežinau kodėl, tačiau lenkų literatūra man tokia nepažįstama ir svetima. Visiškai nesu su ja susidūrusi. Net ir knygynuose nepastebiu lenkų rašytojų knygų. Gal tiesiog knygos iš lenkų kalbos nėra dažnai verčiamos? O jei verčiamos, tai ne populiarios ir sunkiai parduodamos? Tiesiog... Jų niekad nematydavau, o gal nepastebėdavau. Ir štai, vieną dieną, mano rankose atsidūrė ši knyga. Ją man paskolino viena pažįstama :) O kadangi nelabai mėgstu laikyti svetimus daiktus savo namuose, tai skubėjau perskaityti ir...
                       nusivyliau :)
Tai tiesiog super duper paprasta knyga. Apie moterį ir jos gyvenimą - apie išdavystę. Tai knyga, kurią priskirčiau realių knygų grupei. Tai istorija apie kasdienybę, tikrą gyvenimą, be jokių fantastikos ar įmantrios vaizduotės elementų. Tačiau, tuo knyga ir nuobodi. Na, manyčiau, ją galėtų parašyti kiekviena moteris, tačiau kiekviena dar ir pripasakotų tokių dalykų, nuo kurių atviptų žandikaulis, o čia... tiesiog pavadinimas jau pasako apie knygos esmę ir bam - viskas. 
Visą laiką kai skaičiau, jaučiau pagrindinės veikėjos burbėjimą - tiesiog, ji pati nuostabiausia moteris, pati nuostabiausia žmona, visada stengiasi atkreipti savo vyro dėmesį, o jis visad tik dirba ir dirba bei neskiria dėmesio jai. Tai tiesiog 200 puslapių apie nieką. Juk iš tiesų, visą šią istoriją galima išdėstyti viename lape. Tačiau visvien kantriai skaičiau knygą iki galo, maniau, gal dar kas pasikeis, tačiau bambėjimas dėl vyro nesibaigė. Galiausiai, pabaigoje, neiškentusi, knygos veikėja išduoda savo vyrą. Prisiekiu, tai knyga namų šeimininkėms ir toms, kurios nori skaityti apie nieką. O gal tą knygą būčiau priėmusi visiškai kitaip, jei ir pati taip jausčiausi? 

,,Evos ir Maceko istorija prasidėjo kaip ir daugelio kitų - juodu susipažino, įsimylėjo ir susituokė.<...> Nuoskaudą Evai pavyko užgniaužti ir vestuvių dieną - kai Macekui atsirado svarbesnių reikalų nei pabūti drauge. Ir vėliau - kai ji viena iš visų jėgų stengėsi, kad jųdviejų santuoka būtų laiminga. Tačiau labai greitai ima aiškėti, kad darboholikui Macekui nereikia nei Evos meilės, nei vaikų, kurių ji taip trokšta. Ir galiausiai vieną dieną įvyksta kai kas, kas priverčia Evą atsitokėti. O toliau viskas rutuliojasi natūraliai - moteris pradeda galvoti apie išdavystę..."
 Tai štai, rodos, viskas ir pasakyta aprašyme. Tačiau, jei kažkas yra atsidūręs tokioje situacijoje, o tokių tikrai yra, tuomet čiupkite tą knygą ir skaitykite! Juk šis minčių kratinys padės apsispręsti kuriuo keliu pasukti, o ir tokia jausitės ne viena. Juk vis geriau skaityti kažką negu nieko. 
Kitą vertus, viršelis labai gražus :)
O knyga - man per lengvas ir banalus skaitinys. Tad duodu 3/10.
Kaina - 9.99 e.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą