2016 m. lapkričio 21 d., pirmadienis

Staro Rīga 2016

Kasmetinis šviesų festivalis Rygoje vėl nuspalvino aikštes, pastatus, paminklus ir tiltus . Judantys ir besikeičiantys piešiniai, vaizdai ir muzika vėl atviliojo gausybę turistų, tarp kurių atsidūrėme ir mes. Norėčiau trumpai apžvelgti mūsų vienos dienos ekskursiją. Tikiuosi jums patiks, o jei šiemet nebuvote, bus galimybė aplankyti Rygos šviesų festivalį kitąmet.
Iš Šiaulių pajudėjome 10:15 h, sėkmingai kirtę sieną, riedėjome iki Jaunmoku pilies. Šioje pilyje jau esu kartą lankiusis, tačiau vasarą. O rudenėlį, kaip ir visur, daug niūriau, man labai trūko to žalumo :) Tačiau gera buvo prisiminti šias vietas.




Na štai, gražus medžiotojų ,,namelis". Nieko sau namelis ar ne? Galbūt netgi toks bauginantis, o ir gidė pasakojo, kad sklinda kalbos, jog viduje karts nuo karto apsilanko vaiduoklis.

 
Ant batų užsimovėme tokius maišiukus. Štai mūsų šauniojo šešeto kojytės.  Ir patraukėme apžiūrėti muziejaus. Ką pirmiausia pamatėme, tai įstabaus grožio pečių. Kuris yra dekoruotas rankomis pieštais kokliais. Piešiniuose vaizduojama senoji Ryga; aikštės, pastatai, paminklai.



O štai čia, toks svajonių kampelis... Smagu būtų kokią knygą paskaityti. Tokioje romantiškoje, paryžietiško stiliaus kampelyje.



Kas man labiausiai paliko įspūdį, tai Rygos viešoji biblioteka! Iš išvaizdos ji labai įdomi, netgi panaši į keltą. Tačiau tiek iššore, tiek vidumi, ji įspūdinga! 



Nuostabi idėja, knygos už stiklo. Jų tiek daug, jog susidaro didžiulis įspūdis.


Vaizdas pro 7 aukšto langus. Vakaras Rygoje. Keliaujame link senamiesčio!


Kelios akimirkos iš šviesų festivalio. Kiekviena šviesos instaliacija turi tam tikrą mintį ar istoriją...






Taigi, Ryga buvo nuostabi! Miestas pilnas gyvybės, šviesų. Viskas švietė, viskas papuošta. Man tik gaila, kad viską perbėgome žaibišku greičiu, norėjosi dar pabūti. Nes nepamatėme visų šviesos instaliacijų, kurie išsibarstę po visą Rygą. Tačiau laikas prabėgo greitai ir viskas labai labai patiko. O dar ir pagalvojau, kodėl Lietuvoje negalėtų būti kažko panašaus, kad ir mažesniuose miestukuose? 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą