2018 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Saldžiam savaitgaliui: Grietiniečiai

Sveikos, mielosios! Artėja savaitgalis ir juk jis skirtas pasilepinti, tiesa? Tad palepinti siūlau ne tik save, bet ir artimuosius ir draugus. O kaip galima pasilepinti geriau, nei su kvapniais, burnoje tiesiog ištirpstančiais pyragaičiais? Todėl mano savaitgalio rekomendacija - grietiniečiai. 
Tai ko gero visiems gerai žinomas gaminys, nes turbūt nerasite kepyklėlės ar prekybos centro, kuriame šių pyragaičių nebūtų. Visgi jeigu apie juos girdite pirmą kartą, kas jie? Tai trapūs, varškės įdaru pagardinti, pyragaičiai. Begalo skanūs!



INGREDIENTAI
TEŠLAI

Miltai - 490 g.
Cukrus - 180 g.
Kiaušiniai - 2 vnt.
Sviestas - 190  g.
Grietinė - 15 g.
Kepimo milteliai - 6 g.
Druska - truputis.

VARŠKĖS ĮDARUI

Varškė - 200 g.
Kiaušinio trynys - 1 vnt.
Cukrus - 30 g.
Vanilinis cukrus - šaukštelis.

 
GAMINIMAS

Minkštą sviestą išsukti su cukrumi, dėti kiaušinius, su juose ištirpinta druska, išplakti. Sudėti grietinę, pamaišyti ir sudėti miltus su kepimo milteliais, greitai užminkyti tešlą, kad jos nesušildyti per daug rankomis. Suformuotą tešlą dėti bent 10-čiai minučių į šaldytuvą ir pašaldyti.

Kol tešla šąla pasiruoškite įdarą. Varškę pertrinkite pro sietelį, dėkite kiaušinio trynį ir suberkite cukrų, vanilę ir ištrinkite viską iki vientisos masės. Kad būtų skanesnis įdaras, galite varškę pagardinti - razinomis, džiovintais abrikosais, spanguolėmis ir t.t. Aš šį kartą paskaninimui naudojau konservuotus persikus.

FORMAVIMAS

Iš tešlos išsikočiokite didelį lakštą ir apvalią formelę (jei neturite tinka ir stiklinė ar puodelis) išspauskite apskritimus. Ant kiekvieno iš jų dėkite po šaukštą varškės įdaro ir su šakute užspauskite kraštelius, kad varškė neišbėgtų. Kad gaminiai būtų gražesni, rekomenduoju prieš dedant į orkaitę pyragaičius aptepti kaušinio plakiniu.

Kepkite 190 C temperatūroje, kol gražiai pagels (apie 20 min.). Iškepusius ir ataušusius pyragėlius galite papuošti cukraus pudra.




Saldaus! Ir gražaus savaitgalio! :)

JUSTINA

2 komentarai: