2018 m. kovo 3 d., šeštadienis

Rageliai su plikytu kremu

Užtenka prisiminti šių ragelių kvapą ir iš karto man prieš akis pavasaris, pusryčiai balkone su kava.  Niekur neskubant. Mėgaujantis akimirka. Ir įkvepiant gaivaus oro. O dar kur paukščių čiulbėjimas. Ah, kaip pasiilgau šiltų orų, kada tikrai galiu pasimėgauti pusryčiais žvelgdama į miestą... Na bet jau greitai... Jau greitai.



O dar kol nelabai orai lepina, raginu išmokti kepti šiuos puikius pyragaičius, kada atėjus pusryčių lauke sezonui, galėtumėte mėgautis. Šį kartą teks ilgiau pasisukti virtuvėje, bet dėl rezultato - tikrai verta. Tad nieko nelaukiam ir lekiam į virtuvę!

INGREDIENTAI

Kapota tešla:
300 g. miltų;
40 g. cukraus;
2 kiaušinių tryniai;
180 g. sviesto;
150 g. grietinės;
1 g. druskos;

Plikytas kremas:
60 g. cukraus;
3 kiaušinių tryniai;
60 g. sviesto;
300 g. pieno;
30 g. kukurūzų krakmolo.

Papuošimas:
50 g. šokolado;
50 g. smulkintų, mėgiamų riešutų.

GAMINIMAS


Kapota tešla:
Miltus suberti ant stalo, sudėti šaltą, pjaustytą sviestą ir sukapoti peiliu iki smulkių kruopelių. Tada padaryti duobutę, sudėti grietinę, kiaušinius, druską, cukrų. Viską sumaišyti spaudžiant, kol gaunasi kietoka tešla. Ji dedama bent pusvalandžiui į šaldytuvą.
Atšalusi tešla plonai iškočiojama ir apvyniojama apie metalinę kepimo formelę. Jeigu tokios neturite, tai kepimui tokį ragelį galite pasidaryti iš folijos. Ją apsukti tešlos juostele. Folija netgi patogiau, nes galite reguliuoti kokio dydžio ragelio norite.

Paruoštus ragelius kepkite 200 laipsnių orkaitėje, apie 10 min. Stebėkite, jie turi būti švelniai rusvos spalvos.

Plikytas kremas:
Dubenyje sumaišyti trynius, cukrų, krakmolą ir pusę pieno, viską gerai sumaišyti. Puode užvirinti likusią dalį pieno, kai užverda, į pieną supilti trynių masę ir ant silpnos ugnies vrirti, nuolat maišant, kol sutirštėja. Kai kremas sutirštėja nukelti nuo ugnies ir atvėsinti. Kai kremas visiškai atvėsta į jį sudėti sviestą ir išplakti plaktuvu.

Atvėsusius ragelius įdarykite su plikytu kremu naudodami konditerinį maišelį, kad kremas tolygiai pasiskirstytų.

Papuošimui. Išlydyti šokoladą. Merkti vieną vamzdelio galą ir apvolioti riešutuose.

Štai ir viskas. Tai lengvas, bet labai skanus pyragaitis. Tikrai liksite įvertinti kiekvieno ragautojo!


Saldaus!

JUSTINA



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą