2018 m. kovo 30 d., penktadienis

Idėja greitiems pusryčiams - riestainiai


Riestainiai? Baranka? Net nesu tikra kaip tiksliau pavadinti, bet esmė aiški  - tai puikus pagrindas tiek saldiems, tiek sūriems pusryčiams pasigaminti. Kodėl sakau pusryčiams? Nes man pačiai visada riestainiai asocijuojasi su pusryčiais. Tiesiog. Kažkaip labai įprasta.

Dabar, kuo šie ypatingi? Esmė, kad juos išsikepti tereikia dviejų pagrindinių produktų, ir tie produktai tokie, na kad visada yra namuose. O gamyba užtrunka apie 5 minutes. Tai kas gali būti paprasčiau?
Dar, tai labai universalu - galite valgyti tiek su saldžiais pagardais, tiek gamintis sūrius sumuštinius. Aišku, skaniausi jie yra pirmą dieną, tačiau jeigu man jų lieka nesuvalgytų, aš kitą dieną išsikepu orkaitėje su sūriais ir t.t. tad gaunasi labai skanūs, kepti sumuštiniai.
Receptą radau Facebook'e  jau senokai, tik  tiesa ta, kad pamiršau kur tiksliai jį radau, ir dabar kepu gan dažnai, nes na super paprasta ir skanu!

Tai ko reikės (3 vnt.)?
Riestainiams

1 stiklinė jogurto (graikiško arba natūralaus, su abiem gaunasi puikiai).
1 stiklinė miltų.
1 šaukštelis kepimo miltelių.
Žiupsnelis druskos.

Riestainių aptepimui
1 kiaušinis
Šiek tiek mėgstamų sėklų -  aguonų, sezamo, saulėgrąžų ir t.t.

Ps. Jeigu norite išsikepti saldžius riestainius į tešlą įdėkite šaukštą cukraus ir truputį vanilinio cukraus :)

Gaminimas

Į jogurtą suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkyti tešlą. Ji turi būti nebelimpanti prie rankų, tad jei mažai miltų - įdėkite dar šiek tiek. Kai tešla jau formuosis nulipdykite riestainio formos pyragėlius ir dėkite į skardą. Čia riestainius aptepkite išplaktu kiaušiniu ir pabarstykite mėgstamais pagardais.
Ir viskas! Dedame kepti į 180 laipsnių orkaitę ir kepam apie pusę valandos. Stebėkite, kai gražiai paruduos - traukite lauk.



Ir štai ant stalo jau garuoja kvapnūs riestainiai. Tiesa, skanesni jie šiek tiek pravėsę, tad galite iškart nepulti valgyti. O valgyti tinka su viskuo - nutella, uogienėmis, kondensuotu pienu, sūriais, avokadu, užtepėlėmis, sviestu ir t..t. Su viskuo, kas šauna į galvą. Kadangi pagal receptą jie visiškai neutralaus skonio, tinka tiek saldžiai tiek sūriai. Bet kaip ir minėjau aukščiau - galite kepti jau saldžios tešlos, irgi labai skanūs, net kvapnesni :)

Tai šiandien toks super lengvas, greitas receptukas ir galbūt nauja Jums pusryčių idėja.


JUSTINA

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą