2017 m. liepos 19 d., trečiadienis

Žemės riešutų sviesto krepšeliai




Turbūt  visi gerai žinot žemės riešutų sviesto krepšelius Reese's. Man jie labai patinka, tačiau jie ganėtinai brangūs. O juk ten nieko ypatingo ir nėra, tiesiog žemės riešutų sviestas ir šokoladas! 

Todėl vieną dieną svajodama apie juos ir pagalvojau, o kodėl aš kažko panašaus nepasidarau pati? Negaliu pavadinti to receptu, nes realiai nelabai čia yra ką gaminti, tiesiog sudėti jau paruoštus produktus, bet pasidalinsiu su Jumis ką ir kaip dariau.
Žinoma, krepšelius pasidariau šiek tiek įdomesnius nei tie, kuriuos galima rasti pas mus parduotuvėje, įdėjau karamelės, kurios šie krepšeliai neturėtų turėti. Ir man patiko net gi labiau! Be to, naudojau 72 proc. šokoladą, nes su tokiu yra žymiai skaniau!

Taigi, krepšeliams reikės (~ 6 vnt.):
60 g. šokolado;
~ 4 šaukštų žemės riešutų sviesto (naudoju labai silpnai sūdytą).

Karamelei:
100 g. cukraus;
100 g. pieno;
50 g. sviesto.

P.s. Jeigu sugalvosite naudoti karamelę krepšeliams, išsivirkite ją iš vakaro. Taip pat, galite naudoti greitesnį variantą - Rududu kremą.

Karamelei: cukrų kaitinti puode kol ištirps, tada sudėti sviestą, viską išmaišyti iki vientisos masės ir tuomet supilti pieną. Leisti pavirti, kol pradės tirštėti. Atvėsinti.

Gaminam krepšelius.
Kad šokoladas gražiai išsiimtų iš krepšelių geriausia turėti folijos tipo keksiukų formeles. Jas ištepti tirpintu šokoladu. Leisti sustingti ir dar kartą šonus bei dugną patepti šokoladu. Šokoladui sustingus dėti riešutų sviestą (dėkite tiek, kiek Jums atrodo, kad pakaks. Aš dėjau po šaukštelį ir man buvo mažokai), bei uždėti po šaukštelį karamelės. Ant viršaus užpilti po šaukštą tirpinto šokolado, kad viskas pasidengtų. 
Ir viskas, teks tik kantriai palaukti, kol šokoladas sustings :)


 

Nesiūlyčiau prisidaryti tokių krepšelių labai daug, nes kad ir kokie jie yra skanūs, tai tokia bomba, kad vieną krepšelį vos galima įveikti. Jie labai sotūs bei saldūs. Bet su kava - tobulas derinys.

Saldaus! Ir iki kitų susitikimų.
Justina





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą