2017 m. vasario 6 d., pirmadienis

Kristina Gudonytė. Jie grįžta per pilnatį


Visiems tiems, kurie domisi Lietuvos istorija, mėgsta tikrus įvykius ir faktus, rekomenduoju perskaityti šią knygą!
Pastebėjau, jog dauguma Lietuvos rašytojų imasi nelengvos užduoties - į savo rašomą knygą įpinti istorinių įvykių. Nežinau ar atėjo tokia mada, bet laikyčiau tai dideliu pliusu, kadangi knyga tampa ne tik vien tik knyga su išgalvota istorija, bet ir tuo pačiu ji tampa ir istorijos vadovėliu. 
Nors ši knyga yra labiau skirta paaugliams, aš visvien susigundžiau ją perskaityti, nes mano istorijos žinios apie Lietuvą, sakyčiau, menkos. 
Knygoje pasakojama apie Vilniuje filmuojamą filmą apie karalienę Boną. Pagrindinė knygos herojė paauglė Berta, gauna darbą vasarai - padėti filmavimo aikštelėje. Tačiau Katedros aikštėje ima dėtis neregėti dalykai - iš kažkur atsiranda vaiduokliai ir keistas burtininkas, kuris pradangina geriausius Bertos draugus Žygį ir Augį. Vaikinai atsiduria Renesanso amžiuje ir ten jie įsisuka į didžiulį nuotykių verpetą. Berta su burtininku Tvardovskiu bando išgelbėti ir susigražinti draugus, tačiau vietoj to, burtininkas į šiuolaikines dienas atskraidina Žygimantą Augustą! Na ir sumaištis!
Pati knyga buvo tikrai įdomi, su legendomis ir istorijomis! Ypač rekomenduoju ją perskaityti moksleiviams, kuriems sunkiau sekasi įsiminti istoriją. Na, o kas man nepatiko, tai paskutinis skyrius... Jis pasirodė kiek nelogiškas ir visiškai nereikalingas. Sudominau?
Skaitydama labai daug įsivaizdavau daugybę dalykų, tad pamaniau, kad iš šios knygos išeitų įdomus filmukas. 
Mano vertinimas : 8/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą