2018 m. birželio 10 d., sekmadienis

Kajsa Ingemarsson. Aš ir vėl tavęs ilgiuosi


Sveikos, mielosios! Nors ir retai tenka pakalbėti apie knygas, šįkart galiu drąsiai parekomenduoti vieną iš jų. Kaip ir minėjau anksčiau, knygos.lt paskelbė neblogą akciją (ką daro išties dažnai)tad susigundžiau ir įsigyjau keletą knygų. Na, o šiandien pakalbėsiu apie švedės Kajsos Ingemarsson romaną ,,Aš ir vėl tavęs ilgiuosi".

Kajsa Ingemarsson
Aš ir vėl tavęs ilgiuosi

Leidykla - Obuolys
Puslapių skaičius - 363 psl.

,,Anika, trisdešimt septynerių metų ištekėjusi moteris, laiminga dviejų vaikų mama, tarsi paauglė įsimyli savo naują bendradarbį Rikardą. Būtent ji, Anika! Ji turi tobulą sutuoktinį, nuostabius vaikus ir puikų darbą. Ir staiga tai nutiko. Rikardui pavyko paliesti stygą, kurios jau seniai nebelietė Tomas. Galbūt jis niekada ir nebuvo jos palietęs. Anika kovoja su sąžinės priekaištais, stengiasi išsaugoti vyrą ir šeimą. Deja, nevaldoma jėga ją vis priverčia slapta panirti į Rikardo glėbį. Tai tęsiasi, kol Tomas netyčia perskaito žinutę jos mobiliajame telefone: „Aš jau ir vėl tavęs ilgiuosi. Bučiuoju. R.“ Tomas jai duoda savaitę pagalvoti..."

Norite lengvo atostogų romano? Aš tikrai tokio norėjau ir nors skaičiau knygą apie karališkąją šeimą, susigundžiau ir į rankinę įsimečiau šią. Ji labai patogaus formato - visur telpa, nėra sunki - ją patogu nešiotis su savimi. Tad žinodama, jog turėsiu šiek tiek laiko mieste, pasiemiau ją su savimi.

Jei esate iš tų, kurie mėgsta lengvo turinio knygas, nenorite apsunkinti savo ir taip apkrautos galvos, o ir šiaip ieškote lengvo skaitinio atostogoms, kodėl gi ne šis Kajsos romanas?

Knygoje nagrinėjama viena šiandieninių problemų - ištikimybė. Kaip toli gali nueiti? Ką gali paaukoti dėl menko malonumo? Ar aplamai santuoka yra svarbi ir dar ką nors reiškia? Ir ar verta paaukoti šeimą dėl užgaidos?
Man patiko, jog knygoje nagrinėjama santuoka ir šeima, kaip didelė vertybė. Anika pradedanti įsimylėti savo bendradarbį susiduria su savais išgyvenimais. Jos mintys prieštarauja viena kitai. Ji yra pasiklydusi ir pasimetusi, o ypač įklimpusi į kasdienybę ir rutiną. Ir nutinka, tai, ko labiausiai bijome - Anika paslysta, pasiduoda savo užgaidoms, spjauna į savo šeimą ir mylimus žmones. Juk uždraustas vaisius visuomet atrodo saldžiausias, tiesa? Tik ar nutildys sąžinę bučiniai?


Knyga labai aiškiai visiems primena, jog jeigu pasirenki kristi į bedugnę, tai turi žinoti, kad kelio atgal nėra ir turėsi susitaikyti su tuo, į ką krisdama atsimuši. 
Taip, kad mielosios, ši knyga mus moko branginti tai, ką turime, tik kartais apankame ir to nematome. 
Ypač šią knygą rekomenduoju perskaityti jau vyresnėms moterims, kurios turi šeimas ir skęsta nykioje kasdienybėje, o gal net yra atsidūrę tokioje situacijoje. Kas būtų, jeigu būtų? O jūs ar būdami Tomo vietoje, atleistumėte Anikai? Kaip stipriai reikia mylėti, kad atleistum? 
Pabaigos nenoriu atskleisti, tačiau visi galime sugalvoti savo pabaigą arba perskaityti šią knygą... pliaže, savo sode ar balkone. Gražios vasaros su knyga!

Mano vertinimas - 7/10 (tik todėl, kad man patinka nenuspėjamos ir ,,sunkesnės" knygos).

Gabrielė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą