2018 m. birželio 20 d., trečiadienis

Kai kvepia vasara. Tartaletės

Sveiki brangieji, senai matėmės, o dar seniau dalinausi su Jumis receptu. Tad skubu pasitaisyti, tikiuosi, kad pasiilgote taip, kaip aš jūsų!
O kodėl siūlau gaminti tartaletes? Nes man tai pats vasariškiausias desertas, kadangi kada, jeigu ne dabar, kai prasideda pats uogų sezonas? Šie pyragaičiai ir puiki stalo puošmena ir labai lengva varijuoti kremais, papuošimais, na, o paruošimas nesudėtingas ir greitas. 
Tad jeigu į duris jau beldžiasi šventė, Jūs jau žinote kuo nustebinti svečius!



INGREDIENTAI

Tešla:
                                                                      180 g. miltų;
                                                                      65 g. cukraus;
                                                                      65 g. šalto  sviesto;
                                                                      1 kiaušinis;
                                                                      9 g. vanilinio cukraus;
                                                                      9 g. kepimo miltelių.

Kremas:
                                                    300 g. grietinėlės (35 proc.);
                                                    40 g. cukraus pudros (ragaukite ir derinkite pagal skonį);
                                                    1 šaukštelis nutarkuotų citrinos žievelių;
                                                    1 šaukštas citrinos sulčių.

Papuošimas:
Braškės (tinka visos mėgstamos uogos ir vaisiai), mėtos lapeliai,  smulkintos pistacijos.

GAMINIMAS

1. Tešlai miltus su kepimo milteliais išpilti ant stalo, dėti šaltą sviestą ir kapoti plačiu peiliu iki smulkių kuopelių, kol nelieka stambaus sviesto gabalėlių.
2. Į miltų masę suberti cukrų, vanilinį cukrų, mušti kiaušinį ir užminkyti tešlą rankomis. Stengtis jos per ilgai rankose nesušildyti. Gauname gražią, lygią, kočiojamą tešlą, ją dedame bent 15 min. į šaldytuvą.
3. Atšaldytą tešlą iškočiokite plonai (stenkitės lygiai, nes kitaip iškeps nelygiai, vietomis degs), ir įklokite į kepimo formeles, prieš tai jas truputį patepus aliejumi. Tešlą subadykite šakute, kad nesikauptų vandens garai ir kepant krepšeliai būtų be pūslių. Paruoštas skardeles dar 30 min. pašaldykite šaldytuve.
4. Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių, dėkite paruoštus krepšelius ir kepkite apie 10 min. (stebėkite, kepa greit, kai pradeda ruduoti, traukite lauk).  Kai krepšeliai iškepa ir vėsta, pasiruoškite kremą.
5. Grietinėlę plakti iki putų, tada po truputį berti cukraus pudrą, citrinos sultis. Plakti kremą, kol pasidaro standus ir laiko formą. Pabaigus plakti lengvai į kremą įmaišyti citrinų žievelės. Paruoštą kremą į krepšelius dėti tik tada, kai jie pilnai atvėsta!
6. Kremu užpildyti krepšelių vidurius, bet ne iki pat kraštų, kad tilptų sudėti uogytes, ir kremas netrykštų per kraštus.
7. Galiausiai sudedame uogytes. Jei dedate braškes, siūlyčiau pjaustyti, atrodo dailiau ir galite įvairiai išdėlioti. Naudojant avietes, šilauoges - dėkite pilnas uogas, atrodys pasakiškai! Jeigu dedate vaisius - nektarinus, persikus, vynuoges ir t.t - pjaustykite ir dėliokite, suteiks gražių spalvų. Puošimo etapas visiškas fantazijos reikalas. Ir žinoma -skonio. Dėkite tas uogas, kurios jums skaniausios.
8. Ant išdėliotų uogyčių galite berti smulkintas pistacijas, gražiai atrodo ir migdolų plokštelės -kurkite! Visada vaizdą pagražina mėtų lapeliai, tad suteikite spalvų jais. Štai ir viskas! Lengva ir skanu. 

Man tartaletės skanesnės kitą dieną, nes padelis suminkštėja nuo gaunamos drėgmės. Dingsta trapumas. Tad neskubėkite visko greit suvalgyti :)
Iš normos išeina apie 10 standartinio dydžio pyragėlių. Skanios kavos ir pyragėlių, brangieji! 

Saldaus!

JUSTINA


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą