2018 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Kas naujo mano knygų lentynėlėje?

Knygos, knygos, knygos! Mano lentynoje ir vėl mažas papildymas, o kaip gali atsisakyti, kai knygos.lt paskelbia išpardavimą ir knygos kainuoja tik po 2-3 eur.? Taigi, ką skaityti tikrai nepritrūksiu, o dabar pažiūrėkime kas naujo? Atšilus orams puikus metas pasiimti knygą, pleduką ir eiti pasideginti. Žinoma, jei turite privilegiją - laisvo laiko.


Apsipirkau už aštuonioliką eurų. Už tiek į krepšelį įsidėjau 6 knygas. Įraše matysite tik 5, nes vieną knygą padovanojau. Taigi 18 eur. = 6 knygos. Tai jei išvedus vidurkį, kiekviena po 3 eur. Sakyčiau puikus variantas, nes būna nueini į knygyną, o visos knygos kainuoja po 14 eur. Tai jau kosmosas, pasižiūri, pagalvoji, kad rasi pigiau ir išeini. Nesisuksi - negyvensi :) 
Taigi šiai vasarai jau pasiruošta, o pagalvojus, kad aplamai laukia darbinga ir ilga vasarėlė, tai man jau net ir 5 knygos per daug. Norėtųsi skirti daugiau laiko skaitymui, gal per atostogas vasaros pabaigoje leisiu dienas su knygomis, kokiam pliažiuke. Pasvajokime! Bet jei bus vasara tokia, kaip pernai, tai reiks lindėti namuose. Bet kokiu atveju, meilė knygoms, man niekada nedings. 



1. Nicholas Sparks. Įsimintinas pasivaikščiojimas. Nežinau ar matėte šį filmą ,,A walk to remember"? Aš prisimenu, kaip dar mokykloje žiūrėjome šį filmą per pamoką ir jis taip giliai įstrigo visiems. Ir štai gal po kokių gerų 8 metų paskaitysiu šią knygą. Man ši istorija yra be galo graži ir graudi. Įdomu palyginti filmą ir knygą.

„Sulaukus septyniolikos mano gyvenimas negrįžtamai pasikeitė.“ Taip prasideda jaudinamas Nicholaso Sparkso pasakojimas apie Landoną Karterį, vaikinuką iš nedidelio Šiaurės Karolinos miestelio Boforto. Landonas yra tipiškas šešto dešimtmečio paauglys, kurio tikslas – smagiai praleisti paskutinius mokyklos metus prieš iškeliaujant į koledžą. Mažiausiai, ko tikėjosi klasės šaunuolis ir kongresmeno sūnus, tai pamilti Džeimę Salivan, mielą, pamaldžią miestelio baptistų pastoriaus dukterį, vilkinčią nutįsusius megztinius ir niekada nesiskiriančią su Biblija. Kasmetinio kalėdinio vaidinimo vakarą Landono širdis suvirpa ir gyvenimas pasikeičia visiems laikams. Per kelis vėlesnius mėnesius Landonas atranda tiesas, kurių kiti ieško visą gyvenimą: tiesas apie davimo džiaugsmą, grožio prigimtį, netekties skausmą ir, svarbiausia, keičiančią meilės galią."


2. Kajsa Ingemarsson. Aš ir vėl tavęs ilgiuosi. Prisiekiu, šią knygą įsigyjau, dėl malonaus viršelio, paprasto pavadinimo ir pagalvojau, kad jei šiais metais nuvyksiu prie jūros, ši knyga keliaus kartu su manimi. Juk kartais norisi kažko lengvo, o ši knyga pasirodė kaip tik tokia. Ir aplamai labai seniai skaičiau apie gyvenimą. 

,,Anika, trisdešimt septynerių metų ištekėjusi moteris, laiminga dviejų vaikų mama, tarsi paauglė įsimyli savo naują bendradarbį Rikardą. Būtent ji, Anika! Ji turi tobulą sutuoktinį, nuostabius vaikus ir puikų darbą. Ir staiga tai nutiko. Rikardui pavyko paliesti stygą, kurios jau seniai nebelietė Tomas. Galbūt jis niekada ir nebuvo jos palietęs. Anika kovoja su sąžinės priekaištais, stengiasi išsaugoti vyrą ir šeimą. Deja, nevaldoma jėga ją vis priverčia slapta panirti į Rikardo glėbį. Tai tęsiasi, kol Tomas netyčia perskaito žinutę jos mobiliajame telefone: „Aš jau ir vėl tavęs ilgiuosi. Bučiuoju. R.“ Tomas jai duoda savaitę pagalvoti...


3. Minnie Gastel. Versace legenda. Neslėpsiu, man patinka visos brand'ų istorijos. O ypač visi sunkaus darbo ir rezultato vingiai. Man norisi suvokti, kokie žmonės gali būti galingi ir kaip vienas žmogus gali supurtyti pasaulį ir įskiepyti save taip, jog visų lūpose nuskambėjęs jų vardas būtų žinomas, kaip eilinis, elementarus dalykas. 

Su itališka aistra ir prabanga siejamas prekių ženklas „Versace“ jo įkūrėjo mirties dieną įvertintas 800 milijonų dolerių. Kiek mados namų sėkmės sudarė iš Kalabrijos Redžo kilusio ambicingo jaunuolio talentas, kiek darbas ir novatoriškumas?
Knygoje „Versace legenda“ išsamiai aprašomas Gianni Versace asmeninis gyvenimas, savybės, padėjusios pasiekti pasaulinę šlovę, bei tragiškos mirties aplinkybės. Istorija, kultūra ir antika domėjęsis dizaineris save laikė moteriškų drabužių siuvėju, buvo įsitikinęs, kad tikras meistras yra amatininkas. Kupinas ryžto ir apdovanotas talentu jis kūrė apdarus, kuriuos išdidžiai dėvėjo tokios garsenybės kaip Eltonas Johnas ar princesė Diana. Detaliai atskleidžiami jo santykiai su mylimuoju, broliu ir seserimi, kurie vis dar puoselėja „Versace“ legendą.


4. John P. Strelecky. Sugrįžimas į kavinę pasaulio pakrašty. Esu labai mažai perskaičiusi knygų, kurios neva padeda atrasti kelią į save ir pan. Tad nusprendžiau pabandyti, juk viršelis sako: ,,knyga, kuri keičia gyvenimą" taigi, arba tai patvirtinsiu arba paneigsiu. O dar knyga apie keliones! Reikia skaityti kuo daugiau apie jas, gal prisišauksiu sau bent jau kokią mažą kelionę :) Žinot, kaip būna, kai daug galvoji...

,,Džono gyvenimas pasikeitė. Jis ėmė gyventi taip, kaip visuomet norėjo, – jis keliauja po visą pasaulį ir yra laimingas. Atsidūręs Havajuose, staiga vėl pamato kavinę. Aišku, neužsukti į ją Džonas negali. Į šią kavinę užklysta ir Džesika – susirūpinusi ir įsitempusi verslininkė, labai panaši į Džoną prieš dešimt metų. Kavinė išties daro stebuklus! Džesikai ji padės tapti tokiai, kokia ji visuomet svajojo būti, o Džonui – įtvirtinti savo surastą laimę. Kaip jiems tai pavyks? Kuo ši kavinė tokia ypatinga?"


5. Vaiva Vasiliauskaitė. Pabusk. Man paliko įdomu, apie ką dabar rašo lietuviai rašytojai? Labai seniai skaičiau kažką ,,made in Lithuania". Tad  pabandysiu kažką paaugliško ir iš fantastikos.

Alisai šešiolika. Po vaikystėje patirtos traumos ji daug ko neprisimena, sunkiai susišneka su tėvais ir bendraamžiais (ar būna paauglystėje kitaip?). Ir vieną vakarą viskas apsiverčia aukštyn kojomis: Alisa atsiduria kitame, keistame pasaulyje: vaiduoklių sodai, žvėrys, baugios istorijos prie laužo...
Kur sapnas, o kur tikrovė? Kas draugas, o kas priešas? Kuo tikėti ir pasitikėti? Ir kodėl virpa širdis – iš baimės ar iš meilės?
Teks gerokai paklaidžioti po Rudens epidemijos nualintą Stebuklų šalį, kol surasi save.
„Prisimeni, pasakojau, kad Giria, Kurioje Šypsomasi, yra kelias, o ne kelionės tikslas? Kad čia įėjęs turi gerai žinoti, kur nori išeiti? Kad Giria yra žmogaus sielos veidrodis? Tą, kuris mėgintų čia pasilikti, Giria nuvestų iki paties slapčiausio širdies užkaborio, iki pačių tamsiausių jo pasąmonės kampelių. Ar supranti, ką tai reiškia?"

Taigi jau turiu nemažą krūvelę ateičiai. Apsirūpinau, kad nekankintų knygų alkis. O ką Jūs skaitysite šią vasarą? Gal turite kokių rekomendacijų, o gal yra knyga, kurios labai labai laukiate? O dabar apsikabinu savo knygeles ir einu ieškoti joms vietos lentynėlėje. 

Gabrielė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą