2022 m. rugsėjo 8 d., ketvirtadienis

Vasara su knyga

 Turbūt statistiškai, atkeliavus rudeniui, žmonės ir vėl daugiau pradeda rašyti. Nežinojau, kada sugrįšiu į tinklaraštį, bet vieną dieną pažadėjau vėl braukti pirštais klaviatūros paviršiumi. Visko tiek daug norėčiau jums papasakoti, tačiau sunkiausia yra nuo kažko pradėti. O ir vėl, lyg mokyklinukė, pradėti norėjau. Tad šiandien norėjau jums trumpai papasakoti, ką skaičiau vasaros metu. 


Turbūt nieko nenustebinsiu, pasakydama, jog dalyvavau skaitymo iššūkyje ,,Vasara su knyga“. Jau vasaros pradžioje, susiradau ką skaitysiu, savo namų bibliotekoje. Visiškai nėra ko slėpti - iššūkį įvykdžiau, perskaičiau visas penkias knygas, pagal suteiktas penkias užduotis.


1. Baltijos šalių autorę, pasirinkau lietuvę. Knyga apie jaunos poros gyvenimą Azijoje, jų nuotykius, nesusipratimus, nesėkmes, pastebėjimus apie tajus. Aš dievinu knygas apie keliones. Tačiau dauguma jų būna parašytos su daugybe terminų, turinys apkrautas pavadinimais, kuriuos skaitytojas jau turėtų žinoti... Tačiau šioje knygoje, viskas buvo labai aišku, pasakojimas nuoseklus ir aš visiškai nesijaučiau nesuprantanti, kur mintimis keliauju. Knyga man įsiminė, patiko. 


2. Knyga, kurios pavadinime vienas žodis - Sharon Sala ,,Šešėliuose“. Man ši knyga įsiminė dėl jos gražaus viršelio ir įdomaus aprašymo apie slaptą FTB agentą. Žodžiu, knyga buvo daug žadanti. Skaitant, pasirodė, jog tikrai gali skaitydamas atsipalaiduoti, siužetas vyko greitai. Lengvas turinys, nors tema ir įdomi, čia jau tikrai ši knyga gyvenimo nepakeis, bet laisvalaikiui ji puiki. 




3. Matote, kokia biografinė knyga jau ilgokai laukė manęs lentynoje? Kai skaičiau knygą apie G. Versace, prižadėjau sau perskaityti knygą apie jo didžiausią konkurentą - G. Armani. Šios asmenybės žavi visą pasaulį, nenuostabu, kodėl ir mane. Iššūkis privertė išpildyti pažadą. Tačiau jei palyginčiau šias abi knygas, Versace biografija daug stipresnė.



4. Apie žmogaus ryšį su gyvūnu, pasirinkau Malūko ,,kraujo skonį“. Visai be reikalo nedėjau daug vilčių į šią knygą. Man ji labai patiko, net pati nustebau. Tiek daug spalvingų charakterių, tiek įdomių istorijų lyg iš realybės, o dar apie mafijos bosą. Šaunuolis E. Malūkas.


5. Šeimos nario rekomenduota knyga iš vaikystės... O kas nerekomenduotų ,,Mažojo princo“? Būtent mama man šią knygą padovanojo, kai 2015 metais baigiau kolegiją. Vis norėjau prisiminti šią istoriją. O kadangi rugpjūčio mėnesį su vaiku keliavome žiūrėti Panevėžio J. Miltinio dramos teatro pastatyto spektaklio pagal šią istoriją, turėjau progą, perskaityti ir vėl. Istorija nuostabi tuo, kad kaskart skaitydamas supranti viską žvelgiant kitu žvilgsniu...


Štai tokia buvo mano vasara knygų puslapiuose. Nei daugiau nei mažiau... Ir nors laimėti pagrindinių prizų nepavyko. Džiaugiuosi Instagram konkurse laimėjusi knyga O.P. Vaiduokliukas. Tokia nuostabi knyga iš vaikystės! Reikės kada ir ją perskaityti. O jūs dalyvavote iššūkyje? Kaip sekėsi?


- Gabrielė

2 komentarai:

  1. „Mažasis princas“ - nuostabi knyga, visiškai sutinku, kad kiekvienąsyk ją supranti iš kitokios perspektyvos. Pati iššūkyje nedalyvavau, tačiau šią vasarą apskritai pavyko sugrįžti prie skaitymo, įveikiau „Krikštatėvį“, o šiuo metu skaitau „Skrydis virš gegutės lizdo“, puikus kūrinys, jei dar neteko skaityti, rekomenduoju;) O šiaip labai smagu matyti, kad grįžai prie blog'inimo, man pačiai taip trūksta šios bendruomenės!! Viliuosi, kad po truputį atgis:))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Krikštatėvį visada svajojau perskaityti, tad tikrai pabandysiu tai padaryti ateityje, o ,,Skrydis virš gegutės lizdo" vienas mėgstamiausių mano mamos kūrinių, taip pat dar nesusipažinęs su manimi. :)) Ak, kiek dar puikių kūrinių manęs laukia! Labai ačiū už komentarą, stengsiuosi rašyti, kiek tik galėsiu. Svarbiausia, yra kas skaito! :D

      Panaikinti